Bu sefer NVIDIA'dan alsa alsa OpenAI ya da Perplexity gibi yapay zekâ odaklı şirketler alır. Onlar almazsa yapay zekâyla ilgili büyük bir adım atacak başka bir teknoloji şirketi alır.

Bu sefer NVIDIA'dan alsa alsa OpenAI ya da Perplexity gibi yapay zekâ odaklı şirketler alır. Onlar almazsa yapay zekâyla ilgili büyük bir adım atacak başka bir teknoloji şirketi alır.
Hocam, NVIDIA güzel yerlere geldi ama Big Tech(Google, Amazon, Apple, Microsoft, Meta) hâlâ dünyayı yönetiyor. NVIDIA önemli bir teknoloji devi fakat en kısasından Windows kullanıyoruz. Bunun gibi düşünün.

NVIDIA tahtı kolay kolay vermez. Apple en iyi dedik, başkası geldi. Elbette bir gün dengeler değişir ancak trilyon dolarlık şirketleri devirmek zor.
Apple'ın gelceğini EA'in sonu gibi görüyorum eğer yenilikçi fikirlerini üretmezlerse ki son çıkan cihazların tümü yenilikçilik çıtasının altında kaldı bence ama şöyle bir gerçekte te var; adamların elinde 15-20 sene sonrasının teknolojileri mevcut ve bunu ne zaman zora düşerlerse o zaman devreye alıyorlar. EA'e benzetmemin sebebi zamanında lider olup şimdi sadece gelirini oyun içi satın alıma yönelmiş oyun sektöründe başta oyunlarını yenilik getirmeyip sadece görsel düzeltme yapıp sunmasından kastımdı. Son zamanlarda Apple'da bunun ekmeğini yiyor ama elbet onların da sonu gelecek.

Sonu gelir ama uzun zaman boyunca Apple'ın yerini kimse tutamaz. Belki 5, belki 10 sene boyunca piyasada önemli rol oynar bana göre.

Apple'ın geçmişi sağlam öncülük ve yenilikçi teknoloji açısından fakat son zamanlarda piyasaya çıkardığı ürünler ile rekabet edemiyor bence VR tanıtımı yaptı piyasaya sürdü ama başarılı oldu mu veya alıp kullanan kaç kişi var? Zamanında iPhone denildiğinde üzerine telefon yoktu veya I-padler de aynı şekilde. Günümüzde Çin markaları o kadar fazla alternatif ve çeşit üretiyor ki fiyatları da Apple markasına kıyasla çok daha uygun.

Apple'ın geçmişi sağlam öncülük ve yenilikçi teknoloji açısından fakat son zamanlarda piyasaya çıkardığı ürünler ile rekabet edemiyor bence VR tanıtımı yaptı piyasaya sürdü ama başarılı oldu mu veya alıp kullanan kaç kişi var? Zamanında iPhone denildiğinde üzerine telefon yoktu veya I-padler de aynı şekilde. Günümüzde Çin markaları o kadar fazla alternatif ve çeşit üretiyor ki fiyatları da Apple markasına kıyasla çok daha uygun.
Haklısınız. Fakat Apple'ın piyasa değeri 4 trilyon dolar. Kolay kolay ezecek kimse yok.