5 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme geçişte KYK kredisi nakledilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blücher
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 62
  • Etiketler Etiketler
    kyk nakil

Blücher

Uzman
Hazırlık + 4 sene (toplam 5 yıl) olan Alman Dili ve Edebiyatı lisans bölümünde okurken, YKS ile hazırlığı olmayan 4 yıllık başka bir lisans bölümüne geçmem durumunda KYK kredimi naklettirebilir miyim?

5 yıllık KYK kredi hakkımın 4 yılını zaten kullandım. Amacım; son 5. senemi eski bölümümde okurken değil de, yeni geçeceğim bölümün 1. sınıfında okurken almak. Sıfırdan 4 sene kredi vermeyeceklerini biliyorum, amacım sadece o içerideki 1 senelik hakkımı kurtarmak.

En doğrusu durumu GSB'ye sormak elbette ama daha önce benim gibi bu durumu tecrübe etmiş veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Hepinize iyi Sosyaller.

Evet, kalan 1 yıllık kredi hakkınızı naklettirerek yeni bölümünüzün 1. sınıfında alabilirsiniz. KYK mevzuatına göre lisans programları arasında geçiş yaptığınızda, toplam kredi alma süreniz yeni geçtiğiniz bölümün normal öğrenim süresi (yani 4 yıl) üzerinden hesaplanır ve daha önce kullandığınız yıllar bu süreden düşülür. Ama şunu bilmekte fayda var, tekrar kredi alamazsınız.

Hocam, ben hazırlıkta da aldığım için bana KYK toplam 5 yıl verilme planı var ama ben hazırlık + 1. + 2. + 3. sınıfta toplam 4 sene KYK aldım. "Zaten yeni bölümün 4 sene, sen de 4 sene KYK almışsın, nakil yapamayız." diye nakil başvurum iptal mi olur yoksa 4. sınıf KYK kredi hakkım nakil edilip yeni bölüme mi geçirilir? Kafamdaki sorun bu. Umarım anlaşılabilir yazmışımdır.

Anladım sizi, iptal edilmez nakliniz. Merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…