Özellikleri iyidir tabii, ben markaya takıldım biraz açıkçası. Müzik ekipmanında da enstrümanlarda da bilinmedik markaların özelliklerine bakınca "wow" olup alınca işçilikte, sağında solunda ve ömründe sorunlar oluyor genelde. Elektronikte de aynı şeyleri çok yaşadım o yüzden bildiğim bir şey almak istiyorum yanlış anlamayın.
Tabii hocam, çok fikir ayrılığı kafa karıştırır ama en iyi seçimi yapmak lazım tabii. Teşekkürler bu arada.
Özellikleri iyidir tabii, ben markaya takıldım biraz açıkçası. Müzik ekipmanında da enstrümanlarda da bilinmedik markaların özelliklerine bakınca "wow" olup alınca işçilikte, sağında solunda ve ömründe sorunlar oluyor genelde. Elektronikte de aynı şeyleri çok yaşadım o yüzden bildiğim bir şey almak istiyorum yanlış anlamayın.
Erazer pek tutan bir model değil.
Lenovo ve erazer servisi aynı bdh bilişim.
Ama en azından lenovo tarafı biraz daha oturmuş.
Asus tuf servis ve özellik olarak daha iyi.
5060 i7 tuf f16 tercihin olmalı.
@lengthow, ben bütçen çıkmıyor ise tam 50k dediğin için Lenovo ekledim belirteyim.
Erazer pek tutan bir model değil.
Lenovo ve erazer servisi aynı bdh bilişim.
Ama en azından lenovo tarafı biraz daha oturmuş.
Asus tuf servis ve özellik olarak daha iyi.
5060 i7 tuf f16 tercihin olmalı.
@lengthow, ben bütçen çıkmıyor ise tam 50k dediğin için Lenovo ekledim belirteyim.
Selam arkadaşlar, şu an Lenovo LOQ 15IRH8 kullanıyorum, 4060 ve i5 12450H olan model. Performansından memnunum aslında ama bir yandan müzik ile ilgilendiğim için plugin'lerde işlemci yetersiz kalabiliyor. Oyun kısmında da ara ara hikayeli oyunlar, genel olarak akşam kafa dağıtmalık FC26 oynuyorum. Bu yüzden işlemcisi bir tık daha iyi bir laptopa geçme düşüncem var. 50.000 civarı bütçelerde işlemci odaklı bir laptop önerebilir misiniz? Yani atıyorum 5060 - Intel 13. nesil olacağına 5050 14. nesil olabilir kaba tabirle. Bütçenin üzerine 1-2 bin TL çıkabilirim tabii ama daha fazlası zorlar. Seyahat ettiğim için laptop istiyorum bu arada. Şimdiden teşekkürler.
Etiket için teşekkürler. Toplu cevap vermek istedim.
Öncelikle Erazer marka model laptopların alınmayacağı kanısındayım. Evet, fiyat ve performans açısından oldukça cazip görünüyorlar fakat benim bu marka model için yorumum ''Ne idüğü belirsiz.'' olacak. Yüksek fan sesi, kasa ve malzeme kalitesi, servis ve destek belirsizlikleri gibi gibi nedenlerden ötürü tercih edilebilecek bir alternatif değil.
Bunun dışında bi' arkadaş Omen 16 önermiş. Açıkçası buna da çok sıcak bakmıyorum. Omen serisi için 16 ve 17'nin alınmayacağı, MAX modellerin alınabileceğini düşünüyorum. 16 ve 17 serisinde inanılmaz şikayetler mevcuttu. Siyah ekran sorunları, shutdown sorunları, limit sorunları, hall sensör sorunları, touchpadin devre dışı kalması sorunları gibi gibi. Elbette her markanın bazı modellerinde şikayetler var fakat 16 ve 17 serisi çıtayı aşmıştı.
İşin özü, aslında çok kasmışsınız konuda. Konu sahibinin bütçesi 50.000 TL ve en fazla 1.000 - 2.000 TL aşabileceğini söylüyor. Bunun yanı sıra kendisinin kullanım hedefleri doğrultusunda çoklu çekirdekte daha iyi görev yapan AMD işlemciler tercih edilmeli. Bunun yanına biraz da cihazın kasa ve malzeme kalitesi, başarılı soğutma performansı gibi faktörler eklenince alınabilecek model bu oluyor:
Bütçe artarsa iş değişebilir, orası ayrı mevzu. Fakat ben de her ne kadar işlemcinin daha baskın olduğunu düşünsem de GPU gerçeği diye bir şey var. Eğer bütçe çıkarsa da bu alınabilir:
Olmaz. AMD'nin çoklu çekirdek görevlerinde daha baskın olduğu yadsınamaz bir gerçek.
AMD, aynı bütçede daha yüksek çekirdek sayıları sunuyor. Video kurgu, 3D modelleme, render (CPU tabanlı) ve ağır çoklu görevlerde (multitasking) genellikle daha yüksek bir fiyat/performans oranı sağlıyor.
Intel ise melez bir mimari (hibrit) kullanıyor, performans çekirdekleri (P-core) ve verimlilik çekirdekleri (E-core) bir arada çalışıyor. Çoklu çekirdek gücü çok yüksektir ancak AMD'ye kıyasla genellikle daha fazla güç tüketir ve bundan kaynaklı daha fazla ısınır.
AMD tabanlı işlemciler daha verimli de olabiliyor bu sebeplerden ötürü. Fakat bütçe yükselirse i7-HX daha iyi olur. Ama 10.000 TL gibi bir fark oluyor o zaman.