50.000 TL'ye kadar laptop önerisi

Bütçe
50.000 TL

LH44

Üstün
Yer
Aydın
Bugün ofis kullanımı için bir konu açmıştım lakin bir öneri gelmedi. Sonuç olarak, almışken iyi bir şey alayım dedim ve işte buradayız.

Gözüme şu dört model çarptı:

• HyperX Omen 15-GB0015NT D62C9EA
• ASUS V16 V3607VH-RP049W
• ASUS TUF Gaming A16 FA607NUQ-RL071
• Acer Nitro V15 ANV15-51-57XV

HyperX ve ASUS V16 hakkında pek bilgim yok. TUF A16 ve Nitro V15'in eskiden önerildiğini hatırlıyorum.

@michaelscofield, @talongod, @yusufumm07 aklıma bir sizler geldiniz.

ASUS V16, limitli geleceğinden almak mantıksız. Omen ise yanlış hatırlamıyorsam 55W ile geliyor.

V15 için:

Tek seçenek TUF A16 o halde.

HP Omen serisi, BIOS ve Control Center muhabbetlerinden dolayı alınmaz. ASUS V16 cihazlara ise aldanmayın, ekran kartı 4060, 5060, 5070 yazıyor ama limitli oluyor bu kartlar, tam güç alamıyorsunuz. Acer Nitro V15'ler de alınmaz, sebebini yukarıda arkadaşım paylaşmış zaten.

Velhasıl önerim bu olacak:

Öneri için teşekkürler hocam.
Aslında LOQ serisine hiç bakmamıştım şu anakart sorunlarından ötürü. Hani "Düzeldi mi, düzelmedi mi?" kafamda bir soru işaretiydi.
Ama siz öneriyorsanız bu soruyu rafa kaldırabilirim.

Estağfirullah.

LOQ serisindeki şu meşhur anakart problemleri IAX9 ve IRX9 serisinde mevcuttu. Lenovo'nun epey başı ağrıdı bu mevzulardan. Söylediğine göre 10 serisinde cihazın iç yapısını değiştirip öyle sunmuşlar. Şimdilik bir anakart ya da kronik problem söylemleri söz konusu değil.

Alternatif bir de 4050 kartlı ASUS TUF seçeneğiniz var. O cihaz da iyidir. ASUS, A15 ve F15 serisinde kasayı berbat tasarlamıştı, ısınıyorlardı epey. Fakat 16 serisinde düzelttiler bunu nazaran. Ama o cihaza 46-47 vermek yerine 3-5 koyup 5050 cihaz alsanız daha iyi olur gibi.

Yardımınız için çook teşekkür ederim hocam.

Ne demek, sorularınız olursa belirtin mutlaka yine.

Batarya süresini sorabilirim o halde hocam. AutoCAD vb. programlarda 5-6 saat idare eder mi? Oyun süresi isterse 3 saat olsun orası sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…