Merhaba, ablama bir laptop almak istiyorum. Şu an kullandığı uyduruk bir Monster Abra var ve evin içinde uçak kalkıyorcasına bir ses sorunu var cihazda. Oyun ve film için kullanıyor kendisi cihazı.
Mümkünse sessiz modellerden, kronik sorunu vs. olmayan birkaç cihaz önerebilir misiniz? Sessiz modeller için bu bütçe yeterli olur mu?
Çok uzun zamandır kullandığım bir model, 2 seneden fazla oldu benimki. İ7 12. nesil işlemci. Sessiz ve konforlu bir model, performans konusunda üzmez. Ofis ve ev ortamında ideal modellerden biridir.
Merhaba, ablama bir laptop almak istiyorum. Şu an kullandığı uyduruk bir Monster Abra var ve evin içinde uçak kalkıyorcasına bir ses sorunu var cihazda. Oyun ve film için kullanıyor kendisi cihazı.
Mümkünse sessiz modellerden, kronik sorunu vs. olmayan birkaç cihaz önerebilir misiniz? Sessiz modeller için bu bütçe yeterli olur mu?
Hocam ben de geçen ay bakınıyordum ama 50K bandında kronik sorun riski olmayan laptop yok nerdeyse. MSI olabilir fakat 50K bandında Cyborg ve Thin serilerinde ekran kartı TGP gücü 45 Watt oluyor, tam verim alamaz ekran kartından. Ne tür oyunlar oynuyor bilmiyorum ama AAA oyun oynamıyorsa daha rahat bulur bu bütçede onu belirtirseniz.
Yani arkadaşın tam olarak ne kadar sessiz istediğine bağlı. Ben öneriyi mesajda bahsettiği Abra'ya göre yaptım. İncelemeye göre en yüksek devirde 45 dB civarı ses seviyesi var cihazın, gayet düşük bir değer.
Hocam bende geçen ay bakınıyordum ama 50k bandında kronik sorun riski olmayan laptop yok nerdeyse. Msi olabilir fakat 50k bandında cyborg ve thin serilerinde ekran kartı tgp gücü 45watt oluyor tam verim alamaz ekran kartından. Ne tür oyunlar oynuyor bilmiyorum ama AAA oyun oynamıyorsa daha rahat bulur bu bütçede onu belirtirseniz.
Bu tarz oyun amaçlı modeller çok sessiz değiller gerçek sessiz ve performans odaklı cihazlar ofis PC modelleridir. Bu tarz cihazlara bakılması çok daha doğru olur.
Oyuncu laptoplarında GameGaraj daha sessiz yalan yok.
Yani arkadaşın tam olarak ne kadar sessiz istediğine bağlı. Ben öneriyi mesajda bahsettiği Abra'ya göre yaptım. İncelemeye göre en yüksek devirde 45 dB civarı ses seviyesi var cihazın, gayet düşük bir değer.
Sessizlik subjektif bir kavramdır. Eğer 60 dB ses çıkaran bir bilgisayarınız varsa 45 dB sessizdir. Haliyle referans aldığımız Abra'ya göre GameGaraj sessizdir.