Thermalright biraz daha büyük bir model, haliyle daha iyi soğutabilir ama ciddi bir fark olmaz.
Ek olarak isteklerine pek uymuyor, termal macun uygulanmış gelmiyor ve montajı biraz uğraştırıcı. Yerinde olsam Arctic alırdım.
Hayatımda daha saçma ve yanlış bir yönlendirme görmedim.
Kıyas bile almayacak iki farklı segmentin soğutucusu. Bu ikili arasından Arctic almanın tek açıklaması fanboyluktur, hiçbir mantığa sığmaz.
Hayatımda daha saçma ve yanlış bir yönlendirme görmedim.
Kıyas bile almayacak iki farklı segmentin soğutucusu. Bu ikili arasından Arctic almanın tek açıklaması fanboyluktur, hiçbir mantığa sığmaz.
Arkadaşın taleplerini biliyor musun? Tecrübesini? Veya ihtiyaç duyduğu özelliklerin ve soğutmanın farkında mısın? 12100F soğutacak ciddi bir ısı yayma kapasitesi yok ortada.
Hiç bir sebep sunmadan "Thermalright tabii" diye konuya giren sen mi fanboysun yoksa ben mi? düşün bakalım.
Arkadaşın taleplerini biliyor musun? Tecrübesini? Veya ihtiyaç duyduğu özelliklerin ve soğutmanın farkında mısın? 12100F soğutacak ciddi bir ısı yayma kapasitesi yok ortada.
Hiç bir sebep sunmadan "Thermalright tabii" diye konuya giren sen mi fanboysun yoksa ben mi? düşün bakalım.
Şu anda piyasadaki en F/P soğutucular Thermalright'ta. Montaj kolaylığı olarak birebir Noctua'nın sisteminden çaktılar daha kolayı yok, performans olarak 7X ile aralarında dağlar kadar fark var. Bunun tecrübeyle ya da 12100F'le alakası da yok. 7X'in muadili Assassin X 90 serisi, X 120 serisinin de Arctic muadili Freezer 34 serisi ve benzeri diğerleri.
Eski konusunda da çift boru 90'lık modeller önermişler şimdi baktım, trajikomik gerçekten ya. Bakır taban Spire'la aynı soğutma performansını almak için 800-900 lira ödetiyorlar millete.
Bakır boru çok olunca daha mı iyi soğuyor sizce hocam? O zaman blok yapmasınlar bakır boru döşesinler sadece?
Sadece transfer sağlıyor, ikisinin de blokları ufak. Thermalright tahmini 10-20mm kadar daha büyük bir bloğa sahip.
Daha üst işlemciye geçeceği durumda her halükarda soğutucuyu yükseltmesi gerekecek. 100W ve üstü bir işlemciyi iki soğutucu da soğutamaz zaten.
Bakır boru çok olunca daha mı iyi soğuyor sizce hocam? O zaman blok yapmasınlar bakır boru döşesinler sadece?
Sadece transfer sağlıyor, ikisinin de blokları ufak. Thermalright tahmini 10-20mm kadar daha büyük bir bloğa sahip.
Daha üst işlemciye geçeceği durumda her halükarda soğutucuyu yükseltmesi gerekecek. 100W ve üstü bir işlemciyi iki soğutucu da soğutamaz zaten.
Alüminyumun, bakırın ve bakır ısı borusunun termal iletkenliklerini ve hava soğutucunun efektiflik seviyesinin nelere bağlı olduğunu araştırmanı tavsiye ederim. Biraz da üslup öğrenmeni
10mm'cik ya, ne fark edecek öyle...
TR 120X V2:
Freezer 7X:
Konu sahibinin daha yüksek bir meblağ ödeyerek 2 bakır borulu bir soğutucu alması üzücü olmuş. Üstelik sadece bakır boru sayısı da önemli değil, aynı zamanda fanın hava akışı yani CFM değeri de soğutma performasında etkili. Mesela kendi önerim olan Dark Freezer X127 hem 4 bakır borulu hem de 60-69 CFM değerine sahipti ve konu sahibinin satın aldığı 2 borulu üründen daha ucuzdu.