500 TL Gamepad önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 29
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 575
  • Etiketler Etiketler
    kol ucuz
Bütçe
500

29

Üstün
Makaleler
23
Arkadaslar selam, gercekten fazla bir beklentim olmaksızın, bir ayda elimde bozulmayacak bir kol ariyorum. Bütcem sanırım 500, daha ustune cikasim yok. Aklımdaki ürünler, DoubleShock yazan kol ve bilimum Xbox 360 cakmalari. PS2 emulasyonu, çesitli 3d ve 2d oyunlar oynamak amaclı ucuz bir kol arıyorum. İkinci el duşünmüyorum. Bundan once kullandığım kolların dandikliği ayri bir seviyeydi, çalışsınlar ve bozulmasınlar kolay kolay yeter.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çakma DS4 alabilirsiniz bu bütçeye. Ama açıkçası pek tavsiye etmem. Birkaç aya bozuluyorlar.

İfadeler: 29
Bizim ülkeye çok fazla fason üretim getirip satıyorlar. Bu yüzden çakma ürün alırken kronik sorunlu ürünü bulmamak zorlaşıyor.

Aslında Çinliler bu konuda bir tık şart koşsa güzel olabilir. 1000 ₺ altı ürünler için spesifik bir marka oluştursalar falan. Çoğu kişi alırken iyi bir şey alayım deyip, ya fason üretim(Rampage, Monster) vb. pahalı ürünlerini alıyorlar. Ya da limiti yükseltip Çinlilerin kendi ürettiği ve fason üretime vermediği modelleri alıyorlar. Varmak istediğim bu konuda uzun süre deneyimi olan kullanıcıları, genelde forumda bulmanız çok zor.

Bu yüzden düz mantık yürüteceğim. Alacağınız her ürün büyük ihtimalle 3-12 ay içerisinde bozulacak veya kullanıma bağlı bozulmayacak. Kronik sorunu olmayan ürün bulmak için de HB, Trendyol vb. en çok satan ve yorum alan ürünlere bakmak gerekiyor. Trendyol'un ''oğluma aldım çok beğendi'' bot yorumlarını atlayarak da ayrıca incelemek gerekiyor. Bu arada belirteyim, görselli bot yorumları da çok yaygın. Dikkatli incelerseniz, görselleri bazen o evde farkı açılardan çekmiş de oluyorlar. Yani incelemeler çok da güven vermez, ama en azından düşük puanlarına bakıp, üründe yaşama ihtimaliniz olan sorunları anlarsınız.

İlk önerim halen PES13, Blur oynatan kafe gibi yerlerde gördüğüm Hadron markası. PS2 ve eski oyunlarda yeterli olacaktır. Bunu ilk önerme nedenim ucuz olması. Bozulacaksa bari 500 ₺ almak yerine 165 ₺ civarına aldığınız ürün bozulsun.

İkincisi yine benzer yerlerde sıkça gördüğüm şu ürün. İnsanlar hırpanca kullandığından büyük ihtimalle bunlar tercih ediliyor. Ama ona rağmen bence bu fiyatlara 6-12 ay kullan at olarak düşünülebilir. Zaten eski oyunlar için alıyorsunuz. Çoğu hikayeli olacağından, belki dövüş(kombo içeren) oyunları tercih etmezseniz daha uzun ömürlü olurlar.

İkinci elden F310 falan da alınabilir. PS1 ve PS2 oyunları oynayacaksanız işinizi görecektir.

PS4 ve Xbox 360 çakma kollarını ise önermiyorum. PS4 kullananların deneyimi nedir bilmiyorum. Ama bu kontrolcülerin görünümüne göre fiyat biçiyorlar. Kalite olarak yukarıdaki Hadron ve Wonderboy'dan farkı olduğunu sanmıyorum. Sadece tuşları ve tetikleri farklıdır. Yine bozulurlar, ama cebinizden daha fazla para çıkar.

Bence şimdilik iş gören bir ürün alın. İleride taksit vb. ile Gamesir, Power-A, Wraith vb. gamepadlerinden birini alın.

Son olarak öneri amaçlı atmıyorum. Ama 2010-13 arası net hatırlamıyorum. PES 11 oynamak için tanesi 25 ₺'den şu kolları almıştım. Belki 2585 yazan kodu daha eski olabilir. Bu kolları PES 11 ve NFS yarış oyunlarında, çok sık değil, ama genele vurursak zaman olarak 3 ay falan kullanmışımdır. Halen bozuk değil ve çalışıyor. Ama Xbox kontrolcü olduğundan kullanmıyorum. Alın diye atmıyorum, ama bu markanın ürününde kronik sorun yaşamamıştım. Belki şu an sattıklarında sorun vardır. PS1 bazı oyunları mesela oynamıştım. Bu tarz eski kontrolcülerde, dpad kısmı daha rahat oluyor. Yani olay kronik sorunlu ürüne denk gelmemekte bitiyor. Denk gelmeyip, üstüne bu ürünlere bir tık daha hassas davranırsanız kullanım ömrü artacaktır.

Az daha artarsa çakma ps5 kolu artmazsa da çakma ps4 kollarından alın.
Çakma DS4 alabilirsiniz bu bütçeye. Ama açıkçası pek tavsiye etmem. Birkaç aya bozuluyorlar.
Cevaplariniz icin tesekkur ederim hocam. Eger kredi kartim olsaydi taksit secenegi mantikli gelirdi fakat malesef su anda kart yok ve kolun benim bilgisayarimda calismadigini, diger cihazlarda calistigini kesfettim, yani sistemle bogusmam lazim sanirim :'D

Bi ara kart cikartip da duzgun bi Cinli kol alsam fena olmayacak gibi. Hepinize tesekkur ederim.

Fason olsa da artık kollarda sürücü sorunu yaşamamak için input(terimi yanlış söylüyor olabilirim) geliyordu. Ama bu tarz kontrolcülerin düzgün çalışması için şu yazılımı yüklemenizi öneririm.

Steam üzerinden de oyun oynarsanız, kontrolcü ayarlarında ''Genel kontrolcüler için sürücü'' gibi bir ayar olacak. Onu etkinleştirirseniz bu ucuz kolları çoğu oyun algılayacaktır.

Ek olarak forumlarda da bu bot yorumculuğu yapılıyor. Yani ürün önerilerinde de dikkatli olmanızı öneririm. Sonuçta işe alırken Trendyol'daki ürünlere yorum yaz diye alıyorlar, ekstra olarak forumlarda da buna katkı sağlayıp prim vb. alıyor olabilirler. Bunu spesifik birini hedef göstererek yazmadım, ama bazen ürünleri gereksiz övenlere denk gelirseniz bu ihtimali de düşünün.

Ayrıca kullanıcılar kendileri sorun yaşamadığından, aynı satıcı ve ürünü alınca başkalarının da sorun yaşamayacağını düşünebiliyorlar. Burada fason üretim terimini hatırlarsanız, yani belirli bir adet karşılığında, topluca farklı fabrikalarda üretilen(tasarımları birbirine benzeyen) ürünler.

Atıyorum Mehmet aynı fabrikada A13 kodu ile üretilen 1000 üründen birini aldı ve sorun yaşamadı. Ama Ahmet aynı fabrika A14 kodu ile üretilen 1000 üründen aldı ve bu üretimde tüm ürünlerde kronik sorun çıktı. Buna mesela Monster gamepad örneğini verebilirim. Ölü bölgesi yüksek olduğundan, çıktığı dönem forumlarda bolca kötü yorumu var. Gerçi Monster'ın milliyetçilik adı altında, yurt dışında ürettirdiği ürünleri bilişim firmaları gibi kazık fiyata satmaya geçişi de ayrı bir dert. Belki buraları veya YT yorumlarını okuyup, gidişatlarının Vatan bilgisayardan da kötü olduğunu fark ederler.

Bu yüzden fason üretim biraz şans işi oluyor. O yüzden Gamepower, Rampage, Monster gibi markaları görünce kullanıcılar öneri yapmıyor. Çoğu deneyimlemiş oluyor, çoğu da forumda sorun yaşayanları görünce markaları önermek istemiyor. Ekonomi olarak zaten sıkıntıda olduğumuzdan, bir kullanıcının parasının heba olmasını istemiyorlar. Bütçesini artıramayan gençler ve düşünceli davranmayan kullanıcılar genelde bu markaları gereksiz savunabiliyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…