24G4X ucuz olmadığı sürece 24G2SP(U) yerine önerebileceğim bir model değil, hem kontrast hem maksimum parlaklık yönünden downgrade edilmiş bir model. 24G4X'in 24G2SP(U)'ye kıyasla en büyük artısı response time değerinin bariz bir şekilde daha iyi olması ama bu değer zaten 24G2SP(U)'de de kabul edilebilir derecelerde idi.
Elimde AOC 24G2U var yazdığım gibi ancak bu elimdeki monitörden daha iyi bir monitör almak istiyorum. Parlaklık ve kontrastın orjinal değerlerinde dahi beyazları çok fazla göz yakan bir monitör.
24G4X ucuz olmadığı sürece 24G2SP(U) yerine önerebileceğim bir model değil, hem kontrast hem maksimum parlaklık yönünden downgrade edilmiş bir model. 24G4X'in 24G2SP(U)'ye kıyasla en büyük artısı response time değerinin bariz bir şekilde daha iyi olması ama bu değer zaten 24G2SP(U)'de de kabul edilebilir derecelerde idi.
Elindeki 24G2U v1 mi yoksa v2 mi? Eğer v1 ise gayet iyi bir model zaten o. V2 ise cırt.
İndirime düşmüş. O nedenle, aynı fiyattalar; 24G4X daha iyi bir seçenek olur. Görüntü kalitesi anlamında pek fazla downgrade yok aralarında ama gecikme süresi olarak 24G4X daha önde.
Elinde 24G2U v1 varken 24G4X veya 24G2SP almayı düşünmen mantıksız. 24G4X'ten daha iyi bir model 24G2U v1. 24G2U v1, kontrast bakımından en iyi monitörlerden 1080p seçeneklerden.
Elinde 24G2U v1 varken 24G4X veya 24G2SP almayı düşünmen mantıksız. 24G4X'ten daha iyi bir model 24G2U v1. 24G2U v1, kontrast bakımından en iyi monitörlerden 1080p seçeneklerden.
Monitör her ne kadar iyi gözükse de yüksek parlaklık ve kontrast ayarlarıyla uzun süre kullanamıyorum beyazlar ciddi anlamda göz yakıyor. Bununla ilgili birkaç şikayet de okudum internet üzerinde.
R25i-30'un bir öne çıkarma sebebim ise bu durumlarla ilgili sertifikaları bulunuyor. Aynı zamanda bu durumdan ve OSD'sinin kötü olmasından ötürü AOC'a karşı olumsuz bir bakış açım var.
Daha iyi bir öneriniz ya da bilgilendirebileceğiniz bir konu var mı ?
Elindeki AOC 24G2U eğer V1 ise zaten başka 1080p monitör almana gerek yok çünkü aldıkların da çok farklı olmayacak. Bunun yerine ayar yapmaya çalış.
"Beyazlar ciddi anlamda göz yakıyor" şikayetin monitörün renk sıcaklığının gerekenden yüksek olmasından kaynaklanıyordur muhtemelen, onu biraz düşürmeyi deneyebilirsin.
Teşekkür ederim, sonuç olarak konudaki monitörler ciddi bir indirime girene kadar almayı düşünmüyorum. Sanırım daha iyi ve yeni modeller çıkana kadar da erteleyebilirim.
Bu arada R25 için bir bilgi bırakayım, PC açıldığı anda monitör bilgisayarın açıldığını algılıyor lakin kendisi geç açılıyor (stant by moduna giriyor masaüstü gelene kadar anca açılıyor) bu durum bana özel değil sanırsam.
@Ehwenisher Evet bu monitorun kronik sorunu o. Bazi kullanicilar masaustunde falan da durduk yere yasiyordu. Cozumu HDMI kablosunu cikar-tak yaparak bulmuslardi. Nadiren olan bir sey oldugu icin pek onemli degil.