5070 Ti sistemde Spotify web veya masaüstü uygulamasını açınca ekranda bozulma oluyor

Evet şimdiye kadar yaşadığım en garip sorun olabilir. Dün başladı. Şöyle anlatayım; tarayıcıdan girmek veya direkt uygulamasını açmak fark etmeksizin Spotify'ı açtıktan sonraki 20 saniye içinde monitörün yarısında saliselik bir görüntü bozulması yaşanıyor. Yani pikseller rastgele renklere boyanıyor gibi bir şey, anladınız siz. Sistemim daha 6 günlük ve ekran kartım 5070 Ti, bozulma yaşanan monitör ise Excalibur 24" 200 Hz 1080p.

Bozulma kesinlikle Spotify ile ilgili, 10 kere falan test ettim hem uygulamadan hem Web oynatıcısından. Garip olan ise bozulma sırasında alınan OBS kaydında hiçbir bozulma görünmüyor yani ekran kartından kaynaklı bir bozulma değil. Bu sefer de monitörün nasıl benim Spotify açtığımı anlayıp bozulma yaşattığını anlayamıyorum.

BIOS son sürümde, ekran kartı sürücüsü de son sürümde. Diğer bileşenler ise R7 7800X3D ve Lexar 16x2 6000 MHz RAM. Windows 11 Home 25H2 kullanıyorum ve Windows da güncel. Aslında 2K çözünürlükte bir ana ekran almıştım ama sorun çıktığı için iadeye yolladım mecbur tek ekran kullanıyorum, param geri gelince yeni monitör alıp onla da deneyeceğim ama çok garip gerçekten.

Son düzenleme:
Monitör kaynaklı ne buna sebep olabilir bilmiyorum. @BerkayZ87 belki yardımcı olabilir.
Ben de çok şaşırdım. Yeni monitör alınca bu monitöre de ayrı bir DP kablosu alacağım bir de öyle deneyeyim. Yeni monitörde de deneyeceğim ayrıca. Anlattıklarıma göre ekran kartımda bir problem yoktur dimi hocam? Ayrıca FurMark ve OCCT Vram testinden de hatasız geçti.

O tarz testler kesin sonuç vermiyor. Benim sorunlu ekran kartım FurMark testinden başarı ile geçmişti mesela. Sorunun kaynağını anlamanın en kolay yolu farklı bir ekran kartı ile sistemi test etmeniz olur. Ya da sadece Spotify'da bu sorunu yaşadığınız için monitörü varsa laptop ya da başka bir sistem ile test edebilirsiniz. Her iki şekilde de sorunun kaynağı belli olur.

RTX 2050 olan bir laptop ile aynı sorun oluşmadı fakat sürücü eskiydi. Onun dışında sadece Web/uygulama Spotify açınca kendini tek seferlik ve hep aynı süre içinde belli eden bir GPU donanım sorunu olamaz diye düşünmekteyim. Daha bir haftalık kart. Aynı problem hiçbir oyunda vs. olmadı.

NVDIA güncel sürücüleri de eskisi kadar güven vermiyor. Yukarıda saydığım testleri yapma şansınız yoksa mevcut ekran kartı sürücünüzü DDU ile silip sürücü 577'yi kurabilirsiniz. Güncel sürücülerde; Alt + tab, flickering ve fps düşüşü gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Teşekkür ediyorum. Hepsiburada iade ücretimi verince zaten hemen Vatan şubesinden istediğim monitörü alıp bir de onunla deneyeceğim. Bir de hocam sorun oluşurken 4-5 kere OBS kaydı aldım hiçbir kayıtta sorun kaydedilmedi. Codec olarak da NVIDIA HEVC seçtim tabii ki. Bu durumda da monitör nereden biliyor Spotify açtığımı onu çözemiyorum. GPT'ye sorduğumda Spotify açınca ekran kartın renk modu vs. değiştiriyordur ve monitörün de bu sinyal değişikliği sırasında ufak bi' bozulma yapıyordur falan dedi. Kusuruma bakmayın çok şey soruyorum ama malum sistemi yeni aldım ve yeni monitör takıp deneyene kadar da içimdeki kurt yaşasın istemiyorum. Kısacası kartta veya sürücüde sorun olsa yani hatalı kare GPU'dan üretilse OBS yakalamaz mıydı?

Yani ekran kartı kaynaklı olsa, farklı şekilde kendini hissettirirdi diye düşünüyorum. Oyunlarda tekleme, kasma, bozulma, crash tarzı sorunlar yaşamamışsınız. Normal kullanımda da sorun yok sadece Spotify'da bu sorun var. Bence endişelenmeye gerek yok. Bende de mesela monitörde ciddi ekran yırtılması oluyordu video ile çektiğimde videoda çıkmıyordu. Buna istinaden daha yeni monitörü servise gönderdim. Düzelmezse başka şeyleri test edeceğim. Ne yazık ki yeni ürün aldım, tak çalıştır mantığı eskide kaldı. Şahsen ben iki senedir hangi ürünü aldıysam hepsinde sorunlarla uğraştım. Hala da uğraşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…