55.000 TL sistem önerisi

Bütçe
50.000-55.000 TL

cheleby

Uzman
Merhaba,

Arkadaşlar gerçekten anlamadığımdan tavsiyelerinize ihtiyacım var. Öncelikle kasım indirimleri beklenmeli mi? 55k içinde monitör de dahil olacak. Ozellestirdigim 2 sistem var.

Monitör olarak da: https://app.hb.biz/NYwDqxuuKLDv

Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Önerim bu şekilde olur hocam. Yaptığım özelleştirmeler ekte var.
Üstteki sistemle bu monitörü öneririm.

AMD sisteme okeyseniz bu çok daha iyi bir seçenek olur.
Yanına da bunları alıp kendiniz ekleyebilirsiniz.
Ayrıca monitöre daha fazla bütçe kaldığından bu sefer piyasadaki en iyi VA'lardan biri olan Odyssey G6'yı öneririm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241019_205456_Chrome.webp
    97,1 KB · Görüntüleme: 52
Bu bütçelerde hazır sistem almayın yeter. Ekran kartından biraz kısıp anakart, kasa, fanlar gibi bileşenleri iyi seçin, sistemin temelini iyi oluşturun. Gerisi zamanla da gelir. Hatta ekran kartını ikinci el almak artık şart oldu. 5-6 aylık çok temiz kartlar sıfırından binlerce lira altına satılıyor güncel piyasada. Abartıp biraz daha ileri gidersek tüm parçaları ikinci el almanız sistemin temelini ve ömrünü inanılmaz iyileştirecektir. Yine de karar sizin.

Bellekler hiç olmamış hocam.

[QUOTE="Smmmhunter, post: 665477, ...amegaraj.com/urun/shark-7a-rtx-super/[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam. Mesela AMD sistem çok hoşuma gitmedi görselini attığınız sistem için kafama takılan 1-2 yer var. Ram cl36 düşünüyordum cl48 var. Cl48 degeri yüksek değil mi ? Benim attığım resimlerde Asus yada inno ekran kartı kullanmıştım siz palit kullanmissiniz. Palit bunlarw göre düşük değil mi ?

Bellekleri 6000 CL30 dışında seçmeyiniz. CL değeri gecikme değeridir, ne kadar düşük o kadar iyi. AMD sistemlerde özellikle bellek frekansının yanında CL değeri önemlidir. Özellikle AM5 soketi işlemciler için en stabil çalışan bellekler EXPO 6000 CL30 belleklerdir. Diğer frekanslarda ve gecikmelerde karın ağrısı çekebilirsiniz.

Peki hocam sizin bir sistem tavsiyeniz var mı ?

Bu onerinizde nasıl bir sistem toplarsiniz ve 2.el hangi ekran kartı alırdınız ?

Peki hocam sizin bir sistem tavsiyeniz var mı ?

Bu onerinizde nasıl bir sistem toplarsiniz ve 2.el hangi ekran kartı alırdınız ?
Sistem önerisi yapabilirim ancak Ryzen 9000X3D işlemciler yolda ve inanılmaz oyun performansları var. 9000X3D serisi çıkınca güncel 3D işlemcilerin fiyatlarında indirime gidilebilir. Bütçeniz bu işlemcileri almak için gayet yeterli. Sabredip bunları bekleyebilirsiniz.

Şimdi almak isterseniz genel olarak B650 ve 7800X3D tabanlı ve yine 2. el olarak alınabilecek 7900GRE bulunan bir sistemi bütçenize rahatlıkla sığdırırsınız.

RAM olarak Lexar Thor 2x16 6000MHz CL32 seçebilirsiniz bence.

Mesajımın ekini değiştirdim. Şimdi bakın bidaha.

Kasım sonuna kadar bekleyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…