Bugün İstanbul Havalimanı'nda arkadaşıma Vodafone 5G'yi test ettirdim. Tamamen hayal kırıklığı, içinde internet hızlarının 1000 Mbps'e çıkacağına dair umudu olan varsa pek olmasın bence. En azından ping düşük olabilirdi o da yüksek resmen 4G'den farkı yok.
Bugün İstanbul Havalimanı'nda arkadaşıma Vodafone 5G'yi test ettirdim. Tamamen hayal kırıklığı, içinde internet hızlarının 1000 Mbps'e çıkacağına dair umudu olan varsa pek olmasın bence. En azından ping düşük olabilirdi o da yüksek resmen 4G'den farkı yok.
3-4 yıl önce test olarak 1000 Mbps hız veriyordu, şimdi hızı nasılda çakmışlar böyle. Demek ki altyapı yetersizliği falan yok, bizim operatörler yüksek hız vermek istemiyor.
Süper bir şey. Canlı olarak denedikten sonra bütün Türkiye'nin acilen 5G'ye geçirilmesinin gerektiğini anlıyor insan.
Yakın zamanda kendim deneyimledim. Benim sonucum böyle. İlk defa İstanbul Havalimanı'nda test yapıp da bu kadar düşük hız alanı görüyorum. Belki anlık bir sorun olabilir. Ek olarak havalimanı içerisinde 4.5G'ye geçebiliyor ama sağ üstte 5G yazıyor. Speedtest önceden açıldığı için 4.5G olarak hız testi yapabiliyor. Kendim yaşadım.