6.000-7.000 TL bütçeye klavye önerisi

Bütçe
6.000-7.000 TL

alifuatcalik

Gelişen
Herkese selam,

Gece kullanımına uygun klavye arıyorum. Bütçem 6.000 TL ama sağlam bir öneri gelirse biraz daha esnetebilirim 7.000 TL'ye kadar.

Kullanım amacım ise programlama/yazılım geliştirme üzerine olacak.

Klavye'de aradığım özellikler:
  • Shine-through keycaplere sahip olması, akşam/gece ışık kapalı iken klavyede hangi tuşa bastığımı görebilmeliyim (en önemli özellik).
  • Win + Mac (opsiyonel) uyumlu olması.
  • %75 layout olması.
  • Mümkünse ses yalıtımı iyi olması.
  • "Home", "End" gibi tuşların mutlaka bulunması.
  • Hot-swap özelliğinin bulunması.
6.000 TL'ye klavye + keycap önerisinde de bulunabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.

Atılan modeli al geç, özellikle 1.6mm önerimdir. Tek eksisi tuşlarının ışık geçirmemesi ancak elinde kalan parayla bir keycaps alıp bunu çözebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Gamepower Elite X kullanıyorum, sadece bir özelliği dışında (shine-through keycap kısmı) emin değilim. Geceleri klavye ışıkları gayet güzel gözüküyor ama tuşların basım kısımları tamamen şeffaf olmadığı için, tuş üzerindeki harfler tam net görünmeyebiliyor. Onun dışında listedeki tüm özelliklere sahip diyebilirim.

Layout olarak %75’ten biraz daha büyük, yani ne çok kompakt ne de tam boy. Bu da kullanım açısından bana daha rahat geliyor. Basım hissi gayet tatmin edici, malzeme kalitesi de fiyatına göre oldukça iyi. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve hem yazılım işlerinde hem de genel kullanımda aşırı memnunum. Özellikle yazı yazarken verdiği hissiyat beni baya tatmin ediyor.

Gamepower markasına karşı biraz önyargı olabiliyor ama bu model o algıyı bence kırıyor. Ayrıca üzerinde küçük bir ekran da var, görsel olarak da hoş duruyor.
Fiyatı genelde 3.700 – 4.000 TL civarında bulunabiliyor, bu seviyede sunduğu performans bence fazlasıyla iyi.

Atılan modeli al geç, özellikle 1.6mm önerimdir. Tek eksisi tuşlarının ışık geçirmemesi ancak elinde kalan parayla bir keycaps alıp bunu çözebilirsin.

Belirtilen klavyeye uygun keycap var mı bildiğiniz?

Bu fiyatı hakeden bir klavye değil ama güzeldir. Ederi 4300-4500 diyebiliriz.

Keycapsle hic ugrasmak istemiyorsan bu biraz daha mantıklı ancak yine ederinden biraz fazla fiyatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…