6.000 TL bütçeyle Kioxia Exceria Heatsink 2 TB M.2 SSD alınır mı?

Bütçe
6.000 TL

D4C

Uzman
Sistemim için 1TB'lık SSD bakıyordum ama şöyle bir araştırınca düzgün 1TB SSD'ler hep 3900 - 4500 TL civarında oynuyor. Kioxia Heatsink 2 TB modelini Vatan Bilgisayar'da 6.200TL'ye gördüm, eğer kaliteli ömürlük denilebilecek bir SSD ise almak isterim.

En kötü 4-5 sene sıkıntısız götürmesi gerekli. Bir de SSD fiyatları düşer mi acaba? Yoksa daha da artmadan direkt alınır mı? 3-4 gün önce 5.400 TL'ydi bu SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: D4C
O kadar bütçem yok. 6000TL'nin üstüne zar zor çıkabiliyorum.

O kadar bütçem yok. 6000TL'nin üstüne zar zor çıkabiliyorum.
Almışken iyi bir ürün olsun diye diyorum aslında, zira senin dediğin model bunun kadar iyi değil, fiyat/performans karşılığı bu kadar iyi değil. Ha, ben hiç çıkamam dersen, başka şeyler de öneririz ama hazır da fiyatı uygunken, bir düşünebilirsin.

Bütçeyi 6K'ya zor ayarladım. Ana odağım da 2TB değil zaten, 1TB SSD fiyatlarına yakın olduğu için Exceria heatsink hakkında bilgi almak istedim sadece. XPG S70'le aynı kontrolcüyü kullanıyor, bir dönem bayağı baş ağrıtmıştı bu kontrolcü. Exceria heatsink de de durumlar aynı mı öğrenmek istedim.

Kioxia Exceria Heatsink modeli güzel, alabilirsin.
Kontrolcüsü uzun vadede sıkıntı çıkarır mı hocam? Bu kontrolcüye sahip çoğu SSD de hız düşmeleri ve kısa sürede ciddi sağlık düşmesi sorunları görülmüştü. Arkadaşımda XPG S70 Blade vardı 1 sene içerisinde ölmüştü SSD.

Sorun yaratacağını düşünmüyorum, olur da bir şey olursa 5 sene garantili ürün sonuçta. XPG/Adata SSD'lere ben çok güvenmiyorum, kontrolcüden bağımsız, bana çok sorun çıkartıyorlar gibi geliyor. Sağlık düşüşü genel olarak veri yazmayla alakalı bir durum, takılma.

İfadeler: D4C
Bu kontrolcülü SSD özellikle çok ısınıyor diyorlar ama soğutucu bloğundan ötürü çok ısınmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…