• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

6.500 TL bütçe ile günlük kullanım için monitör önerisi

Bütçe
6500

rsr

Başarılı
Çok oyun oynamıyorum. Renk netliği, contrast ve gözü yormaması önemli. Ağırlıklı olarak metin/kod okuma yazma için kullanılacak.

Biraz uzaktan kullanmak istiyorum 27" 1080p veya 2K olabilir. 32" mantıklı modeller onları da düşünebilirim.

Bütçe 6500 TL civarında.

Renk doğruluğu ve contrast için şu monitörü öneren oldu ama değerlere bakınca standard IPS monitör gibi duruyor:

Bu kullanım için mantıklı bir model mi? Başka hangi modeller olabilir?

Birisi 1080p diğeri 1440p, karşılaştırılamaz ki?

Konudaki viewsonic kötü ama onu baştan eleyin.

Birisi 1080p diğeri 1440p, karşılaştırılamaz ki?

Konudaki viewsonic kötü ama onu baştan eleyin.
Renk gamutları olarak nasıl acaba iki model karşılaştırıldığında, hangisi gözü daha az yorar.

Açıkçası benim kullanımımda çok önemli değil 2k olursa ölçeklendirme açıp kullanacağım sadece. Masaüstü ağırlıklı kullanacağım için, ekran kartı performansı önemli olmadığı için 2k da 1080p de düşünebilirim bu fiyat bandında.

Bu arada parlaklık da önemli değil, aydınlık bir ortamda kullanmayacağım.

Renk gamutu ve kontrast olarak aoc daha iyi.

İfadeler: rsr
Renk gamutu ve kontrast olarak aoc daha iyi.
Teşekkürler,

Sizce bu fiyat bandında bu kullanım için mantıklı bir monitör mü yoksa bu civarda bu kullanım için daha mantıklı bir monitör var mı?

Belki bütçeyi biraz daha zorlayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…