6.500 TL'ye R7 7800X3D için anakart önerisi

Bütçe
6500 TL
@LH44
Hafta sonuna kadar bekleyip şu 3 modelden tercih etmek istiyorum.
B850M Eagle
B650M Eagle.
B650M AX V2

B650M olanlar arasında 1,5K fark var ve VRM soğutma açısından daha iyi diye notlar gördüm hocam. İleride 9 serisi işlemciye geçersem düz Eagle soğutma açısından yeterli gelir mi?

Bir de Gigabyte anakartlarda CMOS BIOS sorunu var mı? Zamanında 450M S2H kullanıyordum ve BIOS sorunu yüzünden çöp olmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alabiliyorsanız AX V2'nin mini versiyonu yok (?). B650 Gaming X AX V2 var.
Yoksa şundan mı bahsediyorsunuz?

Güncel vaziyette ClearCMOS ile ilgili bir sorun yok. Ha tabii bir eşeklik yapıp kronik bir BIOS yayınlarlarsa o zaman farklı olur.

M harfi yanlışlık olmuş AX V2 versiyonunu almak için tek sebebim VRAM sogutması Wi-Fi Bluetooth adaptörü var benim o şeyler ihtiyacım değil zaten ama aradaki 1.5k fiyata değer mi mesela R7 yerine R9 işlemciyi soğutma kalitesi olur mu AX V2 modelinde eğer o kadar iyi değilse direk 7K olanı alacağım.

Pasif soğutma olarak daha önde hem VRM hem M.2.
B850M Eagle'a 10.000 TL vermek mantıklı değil ATX versiyonu aynı fiyata.

Aralarından en mantıklı seçenek B650 Gaming X AX V2.

Pasif soğutma olarak daha önde hem VRM hem M.2.
B850M Eagle'a 10.000 TL vermek mantıklı değil ATX versiyonu aynı fiyata.

Aralarından en mantıklı seçenek B650 Gaming X AX V2.
B650 Eagle ile arasındaki 1,5 bin farka değer mi, R9 serisini besleyebilir mi?

Yeteri kadar soğuk tutar mı, Eagle versiyona göre?

B650 Eagle ile arasındaki 1,5 bin farka değer mi, R9 serisini besleyebilir mi?

Yeteri kadar soğuk tutar mı, Eagle versiyona göre?

Siz hangi versiyona veya satıcıya bakıyorsunuz? B650 Eagle AX ve B650 Gaming X AX V2 arasında 400 TL gibi bir fark var sadece.

İkisi de R9 serisini besler oyun içinde. Uzun süreli render vs. alınacaksa Aorus Elite, ROG, MPG gibi modellere bakılmalı.

Gaming X AX V2'nin VRM'leri, Eagle'ye kıyasla daha serin çalışır.

İkisi de besleyeceği için performans farkı oluşmaz.
VRM yapısında adet bazında eagle önde bile olsa yapısından kaynaklı hem Gaming X modelinden hem de muadillerinden daha çok ısınıyor.

@348375

Hocam yani diyorsunuz ki Eagle düz de alsan, AX V2 de alsan ısınır; fakat Gaming X modeli ısınma sorunu yaşatmaz onun kadar. Peki, R9 9800 falan besler mi bu anakart, ısınma sorunu olur mu?

Hocam yani diyorsunuz ki Eagle düz de alsan, AX V2 de alsan ısınır; fakat Gaming X modeli ısınma sorunu yaşatmaz onun kadar. Peki, R9 9800 falan besler mi bu anakart, ısınma sorunu olur mu?

İkisi de besler. İkisinde de performans farkı olmaz. Gaming X AX V2 10-12 derece daha serin çalıştırır VRM'leri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…