6.500 TL'ye R7 7800X3D için anakart önerisi

Bütçe
6500 TL
İkisi de besler. İkisinde de performans farkı olmaz. Gaming X AX V2 10-12 derece daha serin çalıştırır VRM'leri.

Hocam siz AX modellerle mi kıyaslıyorsunuz cidden anlamadım çünkü ben şu an düz eagle ile Gaming X AX V2 kıyaslıyorum bir de Gaming X 2025 yılı çıkışlı ekran kartı 5.0 destekliyor gibi bu özellikler nedeniyle tercih edilmeli mi sizce.

@LH44

Son düzenleyen: Moderatör:

Donanım olarak aynı Eagle ve Eagle AX. AX sadece Wİ-Fİ özelliğini belirtiyor.

Gaming X AX V2 ise düz AX'in revize edilmiş hali.

Donanım olarak aynı eagle ve eagle AX. AX sadece Wi-Fi özelliğini belirtiyor.

Gaming X AX V2 ise düz AX'in revize edilmiş hali.

İşte bu anakart üçlüsü içerisinden hangisi tercih edilmeli onu öğrenmek istiyorum. Hangisi F/P, VRM açısından vs. gideri var olan, hangisi fiyatına değmesi yeterli? Hocam anakart konusunda iyi olmasını istiyorum.

Eagle 7200 TL.
Eagle AX 8000 TL.
Gaming X 8400 TL.

@LH44

Bunun içerisinde PCIe 5.0 var olarak geliyor galiba hocam, sitesinde öyle bir ibare var. Doğru mu, siz daha iyi bilirsiniz. Düşünceme göre bu ürüne indirim gelmez; en ucuz 8400, diğer sitelerde 9K bandında.

PCI-E Gen5 olması elzem bir şey değil. RTX 5090 bile PCI-E Gen3'e takıldığında %5 performans farkı oluyor -ki bu gözle gürülür bir fark değil-.

PCI-e gen5 olması elzem bir şey değil. RTX 5090 bile PCI-e gen3'e takıldığında %5 performans farkı oluyor -ki bu gözle gürülür bir fark değil-.

Anladım, zaten PC 4.0 ekran kartı slotuna sahipmiş, 5.0 olan M.2 slotuymuş hocam. Satıcı olarak bizdehesaplı güvenilir mi yoksa 500 TL daha ekleyip Amazon'dan almak daha mı sağlıklı?

Anladım, zaten PC 4.0 ekran kartı slotuna sahipmiş, 5.0 olan M.2 slotuymuş hocam. Satıcı olarak bizdehesaplı güvenilir mi yoksa 500 TL daha ekleyip Amazon'dan almak daha mı sağlıklı?

Amazon daha sağlıklı olur.

Amazon daha sağlıklı olur.

9199 TL bandında olan 850 Ice modeli nasıldır? Oradan oraya atladım ama yakın olduğu için özellik açısından farkı var mı?

9199 TL bandında olan 850 Ice modeli nasıldır? Oradan oraya atladım ama yakın olduğu için özellik açısından farkı var mı?

Gaming X AX V2 klonu desem yeridir. Soğutma olarak bir tık Gaming X AX V2 önde. B650 Eagle kadar fark yok tabii arada.

Beyaz bir şey istiyorsanız B850 Eagle İce alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…