rowdzel

Uzman
Merhaba, askerde kullanmak için kamerasız tuşlu telefon arıyorum. Benim için temel gereksinimler (sesli iletişimde mikrofon ve ahize kalitesi, SMS kullanımında SMS hafızası, 3.5 mm jack girişinden kulaklık kullanımı, Micro SD kart okuması ve fotoğraf açabiliyor olması (kamerası olmasa da)) çok önemli. Önümde iki seçenek var;

1- Kamerasız, ikinci el ya da sıfır bir tuşlu telefon alacağım.
2- Kameralı alıp kamerasını kıracağım. Bu şekilde kabul ediliyor fakat bunu yapacaksam ikinci el bir telefon almam lazım. Bunu yapma sebebim, kamerasız modeller çok fıs, yukarıda belirttiğim temel gereksinimleri çok karşılamıyor.

Şimdi asıl sorunumuza gelelim; Xiaomi Duoqin Qin F22 Pro gibi modeller gereksiz pahalı. Bana maksimum 2000₺'ye kadar telefon gerekli. Hangi modeli nereden? Nasıl alabilirim? Kadıköy Yazıcıoğlu İş Hanı’ndan almayı düşünüyorum fakat hangi modeli arayayım, alayım bilemedim. İkinci el sitelerinden de alabilirim, Anadolu Yakası’nda bulabilirsem.

Benim bulduklarım:

• TCL Onetouch 5041
  • Digiphone S600
  • Digiphone S500
Nokia ve Samsung modelleri çakma mı anlamış değilim, çer çöp genelde. Tecrübe ve bilgi birikiminizi dinliyorum dostlar. Tahmini 2-3 gün içinde almış olacağım. Ben ya da elimde bir tane Xperia X1 var, onunla gideceğim. En azından benden sonrakilere yol olur belki. İyi sosyaller.

Merhaba, askerde kullanmak için kamerasız tuşlu telefon arıyorum. Benim için temel gereksinimler (sesli iletişimde mikrofon ve ahize kalitesi, SMS kullanımında SMS hafızası, 3.5 mm jack girişinden kulaklık kullanımı, Micro SD kart okuması ve fotoğraf açabiliyor olması (kamerası olmasa da)) çok önemli. Önümde iki seçenek var;

1- kamerasız, ikinci el ya da sıfır bir tuşlu telefon alacağım.
2- kameralı alıp kamerasını kıracağım. Bu şekilde kabul ediliyor fakat bunu yapacaksam ikinci el bir telefon almam lazım. Bunu yapma sebebim, kamerasız modeller çok fıs, yukarıda belirttiğim temel gereksinimleri çok karşılamıyor.

Şimdi asıl sorunumuza gelelim; Xiaomi duoqin qin F22 Pro gibi modeller gereksiz pahalı. Bana maksimum 2000₺'ye kadar telefon gerekli. Hangi modeli nereden? Nasıl alabilirim? Kadıköy yazıcıoğlu iş hanı'ndan almayı düşünüyorum fakat hangi modeli arayayım, alayım bilemedim. İkinci el sitelerinden de alabilirim, Anadolu yakası'nda bulabilirsem.

Benim bulduklarım:

• TCL onetouch 5041.
  • Digiphone S600.
  • Digiphone S500.
Nokia ve Samsung modelleri çakma mı anlamış değilim, çer çöp genelde. Tecrübe ve bilgi birikiminizi dinliyorum dostlar. Tahmini 2-3 gün içinde almış olacağım. Ben ya da elimde bir tane Xperia X1 var, onunla gideceğim. En azından benden sonrakilere yol olur belki. İyi sosyaller.

Bende dedem için TCL onetouch 5041 satın aldım, ses kalitesi ve şebeke çekim gücü gayet iyi fakat şarjı biraz eski Samsung telefonuna göre az gidiyor ama güzel telefon iş yapar.

Eğer eski yeni fark etmez ise Samsung B310e ile GT-E1205 öneririm.

Samsung B310e modelinin popülaritesini biliyorum. Polis okullarında ve diğer okullardaki öğrencilerde de çok kez gördüm fakat benim işimi görür mü bilemedim hocam.

Bende dedem için TCL onetouch 5041 satın aldım, ses kalitesi ve şebeke çekim gücü gayet iyi fakat şarjı biraz eski Samsung telefonuna göre az gidiyor ama güzel telefon iş yapar.

Bu model iyi midir hocam peki? İşi mi görür mü? İnternette sıfırı 2-2.2K civarında, ikinci elleri 1.3K-1.8k civarında. Fotoğraf açıyor mu? Kulaklık takılıyor mu? Takınca sesli konuşmada vs. sıkıntı var mı? Yazıcıoğlundan bakacağım bir ara bakalım.

Bir de posta yazmamışım fakat 3.5mm jack girişli en iyi kulaklık (silikonsuz) Apple EarPods (MWU53TU/A) modeli sanırım? Bu konuda da bilgisi olan var mı?

Bu model iyi midir hocam peki? İşi mi görür mü? İnternette sıfırı 2-2.2K civarında, ikinci elleri 1.3K-1.8k civarında. Fotoğraf açıyor mu? Kulaklık takılıyor mu? Takınca sesli konuşmada vs. sıkıntı var mı? Yazıcıoğlundan bakacağım bir ara bakalım.

Haziran ayı Vatan'dan 1.799 ₺'ye satın aldım. Çok öyle fotoğraf kulaklık vs. için bakmadım. Benim almamda ki büyük etken 4G ve VoLTE desteğinin olmasıydı USB-C soket girişine sahip.

Samsung B310e modelinin popülaritesini biliyorum. Polis okullarında ve diğer okullardaki öğrencilerde de çok kez gördüm fakat benim işimi görür mü bilemedim hocam.
Abim 5 sene önce askere gittiğinde bu telefonu almıştı ve memnun kaldı. Sesi mikrofonu iyiydi ve bazı hat çekmeyen yerlerde hat çekiyordu. 3.5 mm jak girişi de var MicroSD'de destekliyordu (Ama fotoğraf falan açıyor mu onu hatırlamıyorum). Yani deneyip inceleyip görün hocam.

1- Kamerasız, ikinci el ya da sıfır bir tuşlu telefon alacağım.
2- Kameralı alıp kamerasını kıracağım. Bu şekilde kabul ediliyor fakat bunu yapacaksam ikinci el bir telefon almam lazım. Bunu yapma sebebim, kamerasız modeller çok fıs, yukarıda belirttiğim temel gereksinimleri çok karşılamıyor.

Şimdi asıl sorunumuza gelelim; Xiaomi Duoqin Qin F22 Pro gibi modeller gereksiz pahalı. Bana maksimum 2000₺'ye kadar telefon gerekli. Hangi modeli nereden? Nasıl alabilirim? Kadıköy Yazıcıoğlu İş Hanı'ndan almayı düşünüyorum fakat hangi modeli arayayım, alayım bilemedim. İkinci el sitelerinden de alabilirim, Anadolu Yakası'nda bulabilirsem.

Benim bulduklarım:

• TCL Onetouch 5041
  • Digiphone S600
  • Digiphone S500
Nokia ve Samsung modelleri çakma mı anlamış değilim, çer çöp genelde. Tecrübe ve bilgi birikiminizi dinliyorum dostlar. Tahmini 2-3 gün içinde almış olacağım. Ben ya da elimde bir tane Xperia X1 var, onunla gideceğim. En azından benden sonrakilere yol olur belki. İyi Sosyaller.

Tavsiyem içinde oyun olan kamerasız tuşlu telefon al ama içinde en azından 1-2 oyun olsun klasik asker telefonu alma onlarda sadece sudoku vardı galiba.

Arkadaşlar, cevaplar için teşekkür ederim. Kadıköy'e boşuna gitmeyin benden tavsiye, bir cacık yok. Kazık fiyatlar bir de. Eğer Kadıköy'ü iyi biliyorsanız bilemem.
Bir de içeriye SIM kart nasıl sokarız? Cüzdana atıp sokarım o problem değil de, tuşluyu açıp baktıklarında SIM kart yok o zaman ne yapacağız?