Bugün FSP CMT595AL marka kasayı Gaming.gen.tr ile teslim aldım, açıklamada yazan adreslenebilir yazısına mı kandım bilmiyorum, belki de doğrudur.
Bu fanları nasıl kontrol edebilirim? Kasanın üzerinde tuş mevcut modları var ama anakart ile bağlı değil ve hızını rengini ayarlayamıyorum. Kontrolcü üzerinde herhangi bir marka yazmıyor ve direkt 4 pinden güç alıyor kontrolcü. Fanlar ise 6 pin girişli.
Anakartımı da yeni aldım: B550M DS3H 1.7 versiyonu.
Genelde bu tür kasalarda fan ve ARGB kontrolcüsü tek düzen oluyor sadece onunla kontrol ediliyor ve kasanın arkasında konumlandırılıyor. Eğer kontrolcü üzerinde MB ibareli bir çıkış mevcutsa uyumlu kablosu ile bağlarsınız. Ve şanslıysanız üzerinde belki de kablosu vardır bakmanızda fayda var.
2 pin çıkış var tuş için bağlanmış acaba o kablo ile kasaya bağlıyabilir miyim?
Kasanın vidaları kablosu vb. gönderilmedi eski kasamdaki parçalar ile topladım kargoya verilecek dendi bekliyorum umarım unutulmaz.
Kontrolcü üzerinde aslında her şey çok net gözüküyor. Elin yatkın ise LED kablolarını ayırıp ARGB connector satın alır ve anakartına bağlarsın. 5v/DO/GND olarak 3 ayrı kablo ayırılıp aynı düzende ARGB başlığına takılmalı.
2 pin çıkış var tuş için bağlanmış acaba o kablo ile kasaya bağlıyabilir miyim?
Kasanın vidaları kablosu vb. gönderilmedi eski kasamdaki parçalar ile topladım kargoya verilecek dendi bekliyorum umarım unutulmaz.
Sadece o tusa bagli ise olmaz dedigim gibi kablonun bir ucu kontrolcuye bagli diger kisminin bos olmasi gerek, sizin kontrolcude boyle bir secenek sunulmamis maalesef.
Kontrolcü üzerinde aslında her şey çok net gözüküyor. Elin yatkın ise LED kablolarını ayırıp ARGB connectör satın alır ve anakartına bağlarsın. 5v/DO/GND olarak 3 ayrı kablo ayırılıp aynı düzende ARGB başlığına takılmalı.