Çözüldü 6 pin ARGB kontrolcüsü anakarta nasıl bağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrprincex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    pin
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mrprincex

Başarılı
Bugün FSP CMT595AL marka kasayı Gaming.gen.tr ile teslim aldım, açıklamada yazan adreslenebilir yazısına mı kandım bilmiyorum, belki de doğrudur.

Bu fanları nasıl kontrol edebilirim? Kasanın üzerinde tuş mevcut modları var ama anakart ile bağlı değil ve hızını rengini ayarlayamıyorum. Kontrolcü üzerinde herhangi bir marka yazmıyor ve direkt 4 pinden güç alıyor kontrolcü. Fanlar ise 6 pin girişli.

Anakartımı da yeni aldım: B550M DS3H 1.7 versiyonu.

Çözüm
6 pin olanlarda genelde olmuyor. Dediğiniz gibi kontrolcü veya kumandayla ayar yapılıyor.
Genelde bu tür kasalarda fan ve ARGB kontrolcüsü tek düzen oluyor sadece onunla kontrol ediliyor ve kasanın arkasında konumlandırılıyor. Eğer kontrolcü üzerinde MB ibareli bir çıkış mevcutsa uyumlu kablosu ile bağlarsınız. Ve şanslıysanız üzerinde belki de kablosu vardır bakmanızda fayda var.

Kontrolcuden buna benzer bir kablo cikiyor mu?

Bu kablonun 3-pin erkek olan kismini D_LED1/2 yazili pinlere takarak anakarta baglayabilirsiniz.

2 pin çıkış var tuş için bağlanmış acaba o kablo ile kasaya bağlıyabilir miyim?
Kasanın vidaları kablosu vb. gönderilmedi eski kasamdaki parçalar ile topladım kargoya verilecek dendi bekliyorum umarım unutulmaz.

Resim boyutu yüksek olduğundan yüklüyemedim

Kontrolcü üzerinde aslında her şey çok net gözüküyor. Elin yatkın ise LED kablolarını ayırıp ARGB connector satın alır ve anakartına bağlarsın. 5v/DO/GND olarak 3 ayrı kablo ayırılıp aynı düzende ARGB başlığına takılmalı.

Not = bu müdahale ile garanti dışı kalacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece o tusa bagli ise olmaz dedigim gibi kablonun bir ucu kontrolcuye bagli diger kisminin bos olmasi gerek, sizin kontrolcude boyle bir secenek sunulmamis maalesef.

Anakart üzerindeki çıkışlar yetmez diye extra olarak bunu da satın almıştım ama kullanamayacağım galiba.
Dediğinz olayı bununla yapma imkanım var mı?

Artı olarak bahsettiğiniz kısım sol 3 pin oluyor galiba attığım resme göre direk taksam çalışır mı? Diğer pinleri boş bırakarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…