@ProfTech,
Ben de ne zaman "beğenmedim" gelecek diyordum, geldi; madem öyle, kartları masaya açalım.
Öncelikle, kronik HP Victus muhabbetlerini biliyorsunuzdur; illa benim mesajlarımda da görmüş olmanız lazım. 2023 kasa üretimler, yani S0XX ve R0XX kasa kodlu cihazlarda problem var. HP bu problemi kabul etti. Birçok video yapıldı konu hakkında. Ancak kabul ettiği kronik sorun hakkında servise giden cihazlardan tamir ücreti aldılar. Bakın, kronik diyorum; kullanıcı hatası demiyorum. Üstüne servisleri olan BDH Bilişim de işini yarım yamalak yapıyor. Servise giden cihazların sensörlerini söküp yolladılar, değişim yaptılar veya hiç dokunmadan "onarıldı" dediler. Bu konu hakkında da birçok konu var forumda. Üstüne
@Hasan Merkit bire bir şekilde iki Victus cihazından birisinde, yani asıl kronik olmayan cihazda problem yaşadı. Söylediğim gibi, 2023 kasa cihazlar kronik. 2024 kasalarda bu problemin çözülmüş olması gerekir, değil mi? Ancak 2024 kasalarda da sensör anakarta gömülü. Herhangi bir garanti sonrası problem, cihaz tamamen çöp demek. Bu problemleri niye anlattığımı anlamadıysanız eğer; şirketin ne kadar saçma planlar yürüttüğünü anlatıyorum.
Gelelim sizin "beğenmedim" attığınız mesaja.
ASUS TUF F16 kasaları "öneririm" yazdığım kısma attıysanız bütçede problemsiz diyebileceğiniz kaç tane cihaz sayabilirsiniz? Soğutma kalitesini de kıyaslayan bir ton içerik var. Laptopmedia üzerinden de anakartlarına bakabilirsiniz. Önceki serileri olan F15 ve A15 cihazlara attığı farkları ve yenilikleri görebileceksiniz.
Gelelim sizin mesajınıza,
Konu sahibinin bu cihazı aldığında herhangi bir problem yaşamayacağına dair kefil olabilir misiniz? Diğer model ve markalara bakmaya gerek yok demişsiniz çünkü bilginiz yok zaten. Az çok bilgili olsanız, F16 kasaların bu Omen kasalara nasıl fark attığını görürdünüz.