PlayboiCarti
Uzman
60k hazır kasa önerisi, oyun için. NVIDIA ekran kartı tercihen. Şimdiden teşekkürler.
MIRANA-4080SUPER / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Gaming Bilgisayar KC3000SSD yaparak alabilme şansın var mı bütçe olarak?
hocam çok anlamıyorum açıkcası, çift kanal ram yapılabiliyor mu site içerisinde bu sistem?Sistem güzel ancak AM5 platformunda X3D önbelleğe sahip olmayan bir işlemci için tek kanal RAM çok büyük bir darboğaz. Kesinlikle çift kanal RAM alınmalı ve halihazırda DDR5 RAM kitlerin pahalı, 16 GB almak yerine 32 GB almak çok daha verimli ve geleceğe dönük.
NV2 gibi çöp bir SSD yerine KC3000 yapılınca zaten bütçe aşırtılıyor, 1x16GB RAM DDR4'teki gibi ciddi sıkıntı yaratmıyor. Dual Channel'e gerek yok. Kaldı ki sistemin ekran kartı zaten en iyisi bu bütçede.Sistem güzel ancak AM5 platformunda X3D önbelleğe sahip olmayan bir işlemci için tek kanal RAM çok büyük bir darboğaz. Kesinlikle çift kanal RAM alınmalı ve halihazırda DDR5 RAM kitlerin pahalı, 16 GB almak yerine 32 GB almak çok daha verimli ve geleceğe dönük.
Yapılabiliyor ama çok gereği yok bana kalırsa.hocam çok anlamıyorum açıkcası, çift kanal ram yapılabiliyor mu site içerisinde bu sistem?
Hocam çok anlamıyorum açıkçası, çift kanal RAM yapılabiliyor mu site içerisinde bu sistem?
NV2 gibi çöp bir SSD yerine KC3000 yapılınca zaten bütçe aşırtılıyor, 1x16 GB RAM DDR4'teki gibi ciddi sıkıntı yaratmıyor. Dual Channel'e gerek yok. Kaldı ki sistemin ekran kartı zaten en iyisi bu bütçede.
Bütçesi olsa gidip adama rock-7a önerirdim ama öyle bir bütçesi olmadığına göre bir yerden kısacaksın mecburen.
Yapılabiliyor ama çok gereği yok bana kalırsa.
7600x - 4070 ile 2K monitörde kullanıyorum. Bu halde bile 7600x anca besliyor. Ben olsam ileriye dönük olsun 7800x3D alıp 4070 Ti Süper felan alırdım. Sistemde genel ahenk olmadıkça mantıklı değil. Ayrıca her bir zerresinin parça kalitesinin de iyi olması ömürlük yapar çoğu parçayı.Çift kanal RAM demek tekli RAM yerine 2 tane RAM'in olması demektir, AMD sistemlerde çok önemli bir performans farkı yaratabilir, özellikle 4080 Super gibi bir kartın yanına gariban 7500F'i koyup bir de tek kanal RAM yapmak ekran kartını işlemcini çok ilerisinde bırakır, büyük miktarda darboğaz yaşarsınız.
Sitede aşağıda bulunan çift RAM seçeneğini seçerseniz çift kanal RAM'iniz olur.
Eki Görüntüle 63392
Ancak eğer %95 oranında ekran kartı odaklı AAA hikayeli oyunlar oynamıyorsanız ekran kartını bu kadar üstün tutmak yerine işlemciyi biraz daha güçlü seçip ekran kartını bir tık düşürebilirsiniz çünkü şu anki konfigürasyonda çok ağır bir darboğaz yeme ihtimaliniz var.
7600X - 4070 ile 2K monitörde kullanıyorum. Bu halde bile 7600X anca besliyor. Ben olsam ileriye dönük olsun 7800X3D alıp 4070 Ti süper falan alırdım. Sistemde genel ahenk olmadıkça mantıklı değil. Ayrıca her bir zerresinin parça kalitesinin de iyi olması ömürlük yapar çoğu parçayı.