Önerdiğiniz sistem çok uygun kafama yattı. Fakat şöyle bir durum var. Oyun harici tarayıcı ile günlük takılırken Ryzen 5 7500F olması sarfiyat açısından bir handikap yaratır mı? İnternette gezinme, içerik izleme gibi konularda dahili GPU'ya sahip bir işlemci uzun vadede daha iyi bir seçim olmaz mı?
Şu sisteme bakabilirsiniz. Ancak toplama olarak önerdiğim bu sistemden daha iyi.
Sistemin içindeki PSU idarelik bir model. İlk fırsatta şuna geçmeye çalışın: https://share.google/qQ3dhofAmLPYjYTWc
Önerdiğiniz sistem çok uygun kafama yattı. Fakat şöyle bir durum var. Oyun harici tarayıcı ile günlük takılırken Ryzen 5 7500F olması sarfiyat açısından bir handikap yaratır mı? İnternette gezinme, izleme gibi konularda dahili GPU'ya sahip bir işlemci uzun vadede daha iyi bir seçim olmaz mı?
Teşekkürler hocam. Bunlar yeterli oldu. Bir soru daha. Bazen videoların boyutlarını küçültmek için render alıyorum. Handbreak yazılımı kullanıyorum. RX 9070 XT render olarak nasıl?
Teşekkürler hocam. Bunlar yeterli oldu. Bir soru daha. Bazen videoların boyutlarını küçültmek için render alıyorum. Handbreak yazılımı kullanıyorum. RX 9070 XT render olarak nasıl?
Süre olarak uçuk bir fark olmasa da boyut verimliliği aslında daha önemli. Yani görüntü kalitesi ve boyut olarak arada fark olmuyorsa daha geç yapmasında açıkçası bir sorun yok.
Hocam daha önce vakti zamanında WD N5000 almıştım. Hala kutusunda sıfır olarak duruyor. SSD'yi almayıp bu kullansam iş görür mü? Çünkü RAM malum. Siz tek yazmışsınız ama mecbur çift kanal olmak zorunda. Aldığım SSD bu.
Hocam daha önce vakti zamanında WD N5000 almıştım. Hala kutusunda sıfır olarak duruyor. SSD'yi almayıp bu kullansam iş görür mü? Çünkü RAM malum. Siz tek yazmışsınız ama mecbur çift kanal olmak zorunda. Aldığım SSD bu.
Hocam peki bir sorum daha olacak. Genel olarak bu sistemi nasıl değerlendiriyorsunuz? Maliyete takılıp da sizi memnun etmeyen bir bileşen var mı? Örnek veriyorum anakart şu olsa RAM şu olsa kasa ve PSU şu olsa daha iyi olabilirdi dediğiniz bir durum var mı? Yoksa bu bütçe için gayet yeterli fazlasına gerek yok mu dersiniz?
Hocam peki bir sorum daha olacak. Genel olarak bu sistemi nasıl değerlendiriyorsunuz? Maliyete takılıp da sizi memnun etmeyen bir bileşen var mı? Örnek veriyorum anakart şu olsa RAM şu olsa kasa ve PSU şu olsa daha iyi olabilirdi dediğiniz bir durum var mı? Yoksa bu bütçe için gayet yeterli fazlasına gerek yok mu dersiniz?
Bana göre kâfi bir sistem. Fiyatlardan ötürü 2x16 RAM ekleyememek koyuyor.
Sadece sizin değil çoğu sistem için RAM durumu bu şekilde.
PSU, Cratos 850W olursa biraz daha iyi olurdu. 5.500TL gibi bir fiyatı vardı.
Belki işlemci biraz üst olabilirdi. Ama 4k için gerekliliği tartışılır, bana göre gerek yok.