Bütçe
60.000 TL

Argo 10

Başarılı
Yer
Callahan Industrial
Mühendislik programlarında kasmayacak, performanslı ve fiyatının hakkını veren bir cihaz arıyorum. Maksimum 60.000 TL bütçem var, daha üstüne çıkamam. Ana hususlardan biri depolama alanı en az 1 TB olmalı. Yardımlarınızı ve önerileriniz nelerdir, bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik programlarında kasmayacak, performanslı ve fiyatının hakkını veren bir cihaz arıyorum. Maksimum 60.000 TL bütçem var, daha üstüne çıkamam. Ana hususlardan biri depolama alanı en az 1 TB olmalı. Yardımlarınızı ve önerileriniz nelerdir, bekliyorum. Teşekkürler.

Aklıma bunlar geldi, @Mortem hocam daha iyi önerilerde bulunabilir.
Daha ucuz modeller de sunabilir kendisi.

@LH44 Hocamın attığı iki model; bütçenize paralel olarak değerlendirilebilecek en makul 2 model. Yalnız; i5-13450HX işlemci agresif bir işlemci, evet gayet performanslı fakat pil süresi anlamında içecektir muhtemelen. R7 250 ise daha verimli ve buna bağlı olarak daha az güç tükettiği için pil süresi ve ısınma anlamında daha makul bir seçenek gibi görünüyor.

Nihayetinde ikisi arasından önerim bu olurdu:

Selam ; Fiyat kıstasınız olduğu ve EE mühendislik belirttiğiniz için , bir kere yıllarca sırtınızda taşıyacağınız laptop büyük olmamalı , 1TB kriteriniz da var , ayrıca EE Müh te Altium, Proteus veya UniSim ve buna benzer bir çok programı kullanacağınız için bildiğim kadarı ile bunlar macOS ta yok , yani Windows kullanmak zorundasınız , yapay zeka olmazsa olmaz bu saatten sonra hele mühendislikte , işlemcinizin kendine göre yapay zeka ünitesi de var ufak tefek işler için , ekran kartını özellikle 5000 serisi seçmemizin şöyle ciddi bir avantajı var eski nesillere göre içindeki fp4 mekanizmasından dolayı normalde 8gb ta çalışmayacak yapay zeka/llm modellerini fp4 sıkıştırma verimliliği sayesinde 5060 donanımsal olarak çalıştırabileceksiniz , teorik olarak önceki nesle (fp8) göre 2 katı kadar bir hızla işleyebilirsiniz , mesela 4060 bunu donanımsal olarak doğrudan işleyemez , yazılımsal olarak altından kalkmaya çalışıyor veyavaşlıyor , ayrıca bu model WUXGA olduğu için siz de bol bol satır sütun işlemleri yapacağınız ve hatta müfredatınızda da olan programlama dilleri ile uğraşırken daha çok dikey alana sahip olacaksınız , bu gerçekten önemli olacak siz yazılım yaparken , yani oyun kısmı bizi şuan için çok ilgilendirmiyor ama oyunlarda da yeni nesil ekran kartı kullanmış olacaksınız .

HP HyperX OMEN 15 D2QW3EA AMD Ryzen 5 240 24GB 1TB SSD RTX5060 15.3" WUXGA 165Hz

Eğer fazladan ram ve yazılım için önemli olan dikey ekran fazlalığından vazgeçerseniz , yukarıda arkadaşın verdiği bir üst işlemci daha uygun sizin için , hatta daha doğru bir seçim olur çünkü her ne kadar 5060 ta olsa 55 watt olacağı için 5050 100 watt olduğu için daha performanslı olacaktır yapay zekada. hayırlı olsun bölümünüz.