60.000 TL'ye oyun ve mühendislik için sistem toplama önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Taha Efe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 436
  • Etiketler Etiketler
    toplama
Bütçe
60.000 TL

Taha Efe

Çalışkan
60.000 TL'ye PC toplamam lazım. Monitör dahil değil. Oyun ve mühendislikte kullanacağım. RX 9070 XT veya RTX 5070 düşünüyorum ekran kartı için, mantıklı önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
60.000 TL'ye PC toplamam lazım. Monitör dahil değil. Oyun ve mühendislikte kullanacağım. RX 9070 XT veya RTX 5070 düşünüyorum ekran kartı için, mantıklı önerilere açığım.
Mühendislik derken kullanacağınız programlar nelerdir? Çünkü profesyonel arenada ekran kartları söz konusu olunca AMD etkisiz eleman olarak kalıyor özellikle render gibi işlerde. Bence NVIDIA üzerinden devam edelim.

Açıkçası henüz hazırlık okuyorum gelecek senelerde Matlab / Simulink, LabVIEW, LTspice, Multisim / Proteus gibi uygulamalar olur muhtemelen işlemcimizin her türlü yeterli geliceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim tek tek toplamak daha güzel olur benim için @20424

Sistem 5070.

İşlemci 7500F.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı, 5070.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

60.600 TL.

Sistem 9070XT.

İşlemci 7500F.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı, 9070XT.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

60.800 TL.

Bütçe dahlinde olabilecek en iyi sistemler.

Son düzenleme:
Hocam bütçe biraz daha esnetilip işlemci yükseltilmeli diye düşünüyorum, ne diyorsunuz? 9700X olabilir. İş odaklı bir senaryoda uygun olacaktır bence.

@20424 @barcaxsto şu şekilde yaptım bütçeyi biraz genişlettim
İşlemci olarak Ryzen 7 7800X3D aldım
Ekran kartı olarak 29.500'e RX 9070 XT vatanda var ama 27.000 bandına düşmesi için İncehesap indirimi bekliyorum.
Anakart konusunda yardımınızı bekliyorum gen5 gen 4 çok fark eder mi fiyatına değer mi MSI gaming Plus B650 Wi-Fi modeli 6900'e indirimde geliyor kupon ile alınır mı? Yoksa gen 5 teknolojisi bir şey mi almak lazım?
(bilgilendirme 6900 lük indirim bitmiş maalesef)

B650 Gaming Plus'tan uzak durun.

B850M Force öneririm(z).

G.Skill pek temiz değil. En azından Hynix ama M veya A olduğu kesin değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…