60.000 TL'ye R7 7800X3D veya R7 9800X3D ile oyun ve tasarım odaklı sistem önerisi

Bütçe
60.000 TL

Pi660600

Gelişen
Sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak R7 7800X3D ya da 9800X3D düşünüyorum. Anakart olarak ya MSI Tomahawk ya da ASUS B650 Gaming Plus düşündüm; fakat diğer parçalar için epey uzakta kaldım, ne iyidir ne kötüdür bilmiyorum. Birkaç test videosu izledim ama beraber bir sistem toplasak olur mu? Fiyat daha da artabilir. Bilgisayarı oyun oynamak, tasarım ve yazılım için kullanacağım. Herkese verimli ve keyifli çalışmalar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
9800X3D'yi koyarsak diğer parçalar ölür.

Tasarım derken? Daha fazla ayrıntı verirseniz daha net öneriler yapabiliriz.

Ek olarak bütçeyi ne kadar aşabilirsiniz?

Cizim yapıyorum. Oyun programlama, render, PS gibi birçok uygulamayı da ekstra olarak kullanacağım. Cok bilmiyorum, takip etmedim epeydir. Bütçeyi 75.000 TL'ye kadar çıkarabilirim.

9800X3D'yi koyarsak diğer parçalar ölür.

Tasarım derken? Daha fazla ayrıntı verirseniz daha net öneriler yapabiliriz.

Ek olarak bütçeyi ne kadar aşabilirsiniz?
Mesela soyle ölür mü?

Anakart: MSI B650M PROJECT ZERO 7600MHz(OC) DDR5 Soket AM5 HDMI DP M.2 USB 3.2 mATX Anakart
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3d Sekiz Çekirdek 3.8 GHz
Ekran Kartı: ASUS RX 9060 XT 16GB
RAM: CORSAIR Vengeance 32GB (2X16GB) 6000Mhz DDR5

Son düzenleme:

75.000 TL gibi bir bütçede biraz saçma olur açıkçası.

Birazdan paylaşacağım sistemi.

Total: 76.900 TL.

Çoklu çekirdek işleri için 9700X daha iyi bir işlemci. 2x16 bana yetmez diyorsanız 1x32 bakın, yalnız piyasada adamakıllı bir model yok şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim. Biraz daha çıkıp soyle bir şey toplasam nasıl olur?
  • Anakart: MSI B650M project Zero.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • Ekran kartı: ASUS RX 9060 XT 16 GB.
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz DDR5.
  • Depolama: 2 TB Samsung 990 Pro.
  • Kasa: Lian Li O11 vision compact ATX mid-Tower
  • CPU soğutucusu: DeepCool LS720 SE ARGB fanlı 360mm.
  • PSU: Thermaltake 750W TR2 st 80+
Ya da şöyle bir hazır sistem: Estate | AMD Ryzen 7 7800X3D | 16 GB DDR5 | ASUS RX 9070 XT 16 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com

Senin temelde 3D modelleme/çizim yapıyor ve bu modellemeleri Unity, ure gibi programlarda kullanacaksan ihtiyacın olan en önemli şey VRAM. 5070 doğru seçenek olmayabilir ama iş görür 2x16 RAM yeterli gelir, bence bazı şeylerden kısıp 5070 Ti'a yönelmen mantıklı. Uzun zamandır fiyat takip etmiyorum o yüzden şunu al diyemem ayrıca X3D işlemciler iş için pek iyi değil.

Teşekkür ederim. Kararsız kaldım nasıl bir yol izlesem. İyi bir seyler olsun istiyorum biraz daha fiyatı artırarak hem oyun hem iş bir arada biraz daha bakinayim.

Teşekkür ederim. Kararsız kaldım nasıl bir yol izlesem. İyi bir seyler olsun istiyorum biraz daha fiyatı artırarak hem oyun hem iş bir arada biraz daha bakinayim.

İş ne seviyede? Hobi mi yoksa bir şirkete falan çalışıyor musun?

İş ne seviyede? Hobi mi yoksa bir şirkete falan çalışıyor musun?
Hem şirkette hem de Free isler alıyorum. Hobi olarak da var evet cizim özellikle. Bilgisayar ve matematik mühendisiyim. Cok fazla zamandir donanım parcalarinj takip etmediğim icin ne oldu ne bitti hic bilmediğimden sizlere danışmak istedim.

En ucuz 5070TI 41.000TL'den başlıyor. Bayağı uçurur bütçeyi.
Sorun olmayacaksa tabii 5070TI daha mantıklı.

Kasaya o kadar bütçe ayırmaya gerek yok, 2TB 990 Pro yerine Exceria Pro bakın, B650M Project yerine B850M Aorus Elite daha iyi olur, Deepcool daha önceden önerdiğim veya incelediğim bir model değil, yorum yapamayacağım. PSU yüne benim önerdiğim kalsın.
Son olarak ise RAM yine benim önerdiğim kalsın. Emin olmak adına model numarasını yazar mısınız?

Ha birde 7800X3D çoklu çekirdek işlerinde iyi bir işlemci değil bu sebeple 9700X daha çok işinize yarar.

9060XT bu bütçede alınmamalı, daha iyi kartlar mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…