600.000 TL'ye araba önerisi

Bütçe
600.000 TL

kerem1238806

Uzman
Merhaba.

Mart–nisan döneminde yaklaşık 600 bin TL bütçeyle bir araç almayı düşünüyoruz. Ailecek ilk arabamız olacak; 4 kişilik bir aileyiz. Bu bütçeyle en makul ve mantıklı seçenekler hangi modeller olabilir? Mümkünse çok aşırı eski gözükmeyen bir araç olmasını istiyoruz.

Aklımda özellikle Clio 4 1.5 dCi var. Bu fiyat bandında temiz ve sorunsuz bir Clio 4 1.5 dCi bulmak mümkün mü?

Aracı uzun süre kullanmayı planlamıyoruz. Bu hem benim ilk aracım olacağı için biraz acemiliği atmamı sağlayacak; ancak yine de kötü bir araç almak istemiyoruz. Bu bütçeye göre sizce en mantıklı tercih ne olur?

Şu modelleri değerlendiriyorum:

• Renault Clio 4 1.5 dCi
  • Peugeot 301
  • Citroën C-Elysée
  • Renault Symbol

Ancak ilanlarda bu modellerin fiyatları çok değişken; 500 bin TL'ye de var, 800 bin TL'ye de. 600 bin TL civarında temiz, bakımlı ve masrafsız bir araç bulmak gerçekçi mi?

Bu modellerin dışında benim aklımda bir de Punto var ama sanırım aile kriterlerimize uymaz ve satarken de zorluk çıkarır.

Ayrıca 1–2 yıl içinde kolay satılabilecek bir model öneriniz olursa çok sevinirim. Alternatif önerilere de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clio dCi. PSA grubu araç tavsiye etmem. Yakın zamanda kardeşime de alacağız büyük ihtimalle ya Clio ya da Fiesta olacak ilk aracı.

Saydığınız 4 modelin hepsi ya rent a car ya da taksi görevi görmüş kategoride. O bütçe ile 1.4 veya 1.6 Polo bakılabilir. En azından arabacının teki tarafından bir şeyler eksik veya fazladır. 4 kişilik aile için bunu mu önerdin diye soracak olan olursa Clio 4 düşünüldüğü için önerdim.

Hocam o bütçeye Ford Focus 2.5 , Opel Astra 1.3 CDTI , Renault Megane 3 öneririm

Hocam o bütçeye Ford Focus 2.5 , Opel Astra 1.3 CDTI , Renault Megane 3 öneririm
Astra hiç bir şekilde önerilmez. Ne yenisi ne de eskisi. Elektronik aşırı parça var. Arıza oranı çok yüksek bir marka. Bedava verseler 100 altına satıp gidip gerçek Almanlara yönelirim.

Evet polo da güzel gözüken bir model. Ama Bu fiyatlara bulunabiliyorsa Clio 4 bizim için daha makul olacağını düşünmekteyim.

Arkadaşlar genel olarak önerileriniz için teşekkür ediyorum. Clio 4 biraz daha güncele yakın gözüktüğü için onu tercih etmek istiyoruz ama sorun şu:

Dediğim gibi bu fiyatlara gerçekten temiz Clio 4 bulmak mümkün müdür acaba ? Çünkü fiyatlar çok değişken ve olması gereken fiyatı anlamlandıramıyorum. Km olarak 140 150 binlerde, değişeni olmayan bir clio 4, acaba 600K civarlarına bulunabilir mi ?

Araç ilanları konusunda biraz cahilim. Mümkünse vaktinizi almazsa eğer makul örnek ilanlar atabilirseniz çok iyi olur. Neden o ilanları tercih ettiğinizi bilirsem süper olur. Ben de onları referans alarak kendime daha düzgün ilanlar arayabilirim.

Clio dCi. PSA grubu araç tavsiye etmem. Yakın zamanda kardeşime de alacağız büyük ihtimalle ya Clio ya da Fiesta olacak ilk aracı.
Şimdiden hayırlı olsun onun aracı da.

Bunlar bu fiyata akla ilk gelen modeller zaten. Yani başka model bulmak zor. Belki ekstradan Honda Jazz düşünülebilir bilmiyorum. Belki de nissan micra. Ama bu araçların hangisinin gerçekten temiz ve bizi bir süre götürecek ve satarken de sorun yaşatmayacak onu bilmek istiyorum ve o aracı tercih etmek istiyorum.

Ben Clio’yu begenen birisiyim fakat bence biraz daha arastirma yapin derim. Onun haricinde hafif ve dusuk cc ile bile atik. Dolu paketi on numara. Ben Clio 4 alacak olsam 1.5 dCi tercih ederdim.

1.5 dci alırım zaten de bu bütçeye temizi var mı acaba o önemli. Bazıları bu bütçeye temiz clio bulmanın zor olduğunu ve sportourer modelin daha uygun fiyatlara bulunulduğunu söylüyor.

Ekstra bir soru: Chevrolet Aveo 1.3D modellerine kanım ısınmaya başladı. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…