6000 MHz CL30 Hynix H-die için CS2 timing tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nullestio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 538

O zaman gönderdiğiniz fotoğraftaki gibi soğutma yapayım. Sağ olun, yardımlarınız için teşekkür ederim. Şöyle bir şey işimi görür mü hocam? MSI MAG F120 ARGB WHITE 1x120mm 120mm Kasa Fanı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bunu sipariş geçin hazır indirimdeyken, tatmin edecektir:

@Jumbum bey, stok bilgisi geçecektir.

@Nullestio timing ileteceğim birazdan, eksiksiz girip bana boot öncesi save & exit özet ekranı iletin. Kontrol edeceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nitro:

@Nullestio bu şekilde eksiksiz girip bana özet ekranı iletin. Memory context restore, Power down, Fast boot, ıntegrated Graphics kapalı kalsın. Boot öncesi save & exit özet ekranı tamamını iletin, boot ederse boot sonrası ZenTimings A2-B2 iletiniz.

DRAM voltage 1.45, vddq 1.4, vddıo 1.4, vddp 1.1, VSOC 1.25, vddg 1050 mv, FCLK = 2000, uclk = mclk, DRAM Frequency = 6000 MT/s.

@Nullestio son hali bu şekilde olmalı A2-B2:

Trcdwr ayrımı sizde mevcut değil, tRCD 36 yazacaksınız o kısma. Bias 0-1 yine Nitro'da sizde mevcut değil. Oralar boş kalacak.

@Nullestio son hali bu şekilde olmalı A2-B2:

Trcdwr ayrımı sizde mevcut değil, tRCD 36 yazacaksınız o kısma. Bias 0-1 yine Nitro'da sizde mevcut değil. Oralar boş kalacak.

Rtp:

HWiNFO:

Bellek temizliği:

@Nullestio Windows Memory cleaner ile bellek temizliği sonrası rtp programında Auto basın, testi bu şekilde ayarlayıp başlatın. 5 dakika sonra CPU ıod hotspot ve RAM SPD sensörleri iletin HWiNFO.

Rtp testi başarı ile sonuçlanırsa PBO+co ayarları için VT3 testi uygulanmalı.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

Memory 26g yazılacak, 7200 saniye yeterli. CPU+RAM tıklayın, sadece VT3 tikli olsun. Arka plan boş olacak, bellek temizliği sonrası teste başlanacak. PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartın y-cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız.

@Nullestio sizde PBO kısmı rtp testi hatasız sonuçlanana dek Auto kalacak. RAM'ler stabil edildikten sonra PBO+co ayarları için VT3 testi anlattığım şekilde alınacak. 7600 için PBO bu şekilde başlayın:

• AI tweaker-Precision Boost OverDrive(PBO): Enabled.
  • Medium load boostit: Enabled.
  • Scaler: 6X.
  • Boost clock override: +100
  • Curve Optimizer: All cores -25
VT3 hata verdiği vakit eksi değeri -5 azaltarak ilerleyin. -25 hata alırsan -20 deneyeceksiniz. -15 muhtemelen all Core stabildir, -20 idealdir. -25 ve -30 genelde golden sayılır.

Sistem Boot etmezse kasa Power tuşu 5 saniye basılı tutup sistemi kapatın. Power Supply Switch 0 konuma alınız, sonrasında CLRTC pinlere, 2 pin arasına 15 saniye yıldız tornavida ucu dokundurunuz. Bu işlem bittikten sonra kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği alınız. Sonrasında sistemi başlatın, CMOS sıfırlanmış olacak. İlgili CLRTC, Clear CMOS pinler:

2-3 kere Train edip Safe Mode atabilir, o süreci bekleyiniz. Boot sorunu yaşarsanız ve sistem Boot Loop girerse, çözümü budur.

Bu modelde CMOS sıfırlama düğmesi bulunmamakta, o sebepten dolayı bu aparatı işaretli CLRTC pinlere takarsanız CMOS sıfırlama butonu görevi görecektir:

Aynı mantıkta kasa Reset tuşu kullanmıyorsanız Reset SW takabilirsiniz bu pinlere. İşlev aynıdır.

Hocam eksiksiz dedikleriniz yaptım ama sistem boot etmedi AMI safe mode yazıyordu F1 basınca da BIOS gönderiyordu.

Hocam eksiksiz dedikleriniz yaptım ama sistem boot etmedi AMI safe mode yazıyordu F1 basınca da BIOS gönderiyordu.

Özet ekranı iletseydiniz kontrol etme şansım olurdu. Boot etmesi gerekliydi, bir yanlışınız olmuştur. O yüzden save & exit bastığında özet ekranı geliyor, orayı baştan aşağı iletin ki kontrol edebileyim. Başka yöntem maalesef yok.
Imc tırt ise, 1-2-1 Nitro vs. dolayısıyla boot etmemiş olabilir. En azından safe mode atmış, clear CMOS gerektirmez. Mevcut ayarları bana iletirseniz çok iyi olur. Kontrol etmemiz gerekiyor.

Nitro'yu böyle dener misiniz? 2-3-1 ve 8X-8X kalsın. Diğer ayarlar kalabilir:

Eksik ya da yanlış varsa boot etmeyecektir. Girdiğiniz değerleri özet ekrandan görmem gerekli ya da tek tek ilgili kısımları BIOS'tan iletin şu anki halini. Kontrol sağlayalım o şekilde. @Nullestio

Fotoğraft çekmiştimde göndermeyi unutmuşum ekledim böyle yapmıştım.

Integrated Graphics ve Fast boot kapalı kalmalı. @Nullestio sonrasında Nitro ilettiğim gibi düzenleyin, bir de tRFC değerleri 390 yerine 420 kalsın.

@Nullestio bu fotoğrafta bazı kısımlar görünmüyor, uclk = mclk yaptınız mı? DRAM frekansı 6000 MHz çekildi mi?

Evet uclk mclk yaptım Fast Boost kapatmayı unuttum sanırım ondan oldu deneyip geliyorum.

Nitro kısmı ve TRFC'leri dediğim gibi düzenleyin. Boot sorunu yapabilir bunlar da.

@Nullestio dahili grafik yani ıntegrated Graphics disabled, Memory context restore, Power down, Fast boot disabled kalmalı. Gear down enabled bırakın.

Verdiğiniz ayarları yaptım hocam şu anda böyle daha demin boot etmeme sorunuda FCLK frequenny ve BCLK frequenny karıştırmışım bu yüzden DRAM frekansı 7400 çıkmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…