Paylaştığınız 3 modeli açıklayarak gidelim.
Omen 17 modelin bileşenlerine nazaran sunduğu fiyat fena değil. Özellikle barındırdığı AI 7 350 işlemci çok verimli ve iyi bir işlemci. Fakat her ne kadar bileşenler kuvvetli olsa bile sorun cihazın kendisinde. Ne yazık ki Omen 16 ve 17 serilerinde BIOS sorunları, siyah ekran sorunları, shutdown sorunları, limitlere takılma, hall sensör sorunları, touchpad arızaları gibi gibi şikayetler çok fazla. Bu yüzden bu modeli eliyorum.
Lenovo LOQ ise fena bir model değil, fakat servis ağı konusunda problem yaşatabilir. Gerçi bu konuda her firma sıkıntı çıkarabiliyor orası biraz şans işi. Fakat servisinden şikayet eden epey kullanıcı var. Bir de bunlardan ziyade sunduğu fiyata daha iyi diyebileceğimiz ASUS'un TUF A16 ve F16 serileri bize gör kırpıyor.
Gigabyte modeli ise kafadan eliyorum. Fiyat performans olarak cazip görünüyor fakat henüz tamamiyle güvenebileceğimiz bir seri değil bana kalırsa. Keza bu modelin ciddi ısındığına dair çok şikayet var.
Nihayetinde benim size 2 önerim olacak bütçeniz ve kullanım hedefleriniz doğrultusunda. ASUS TUF A16 ve F16. 2 farklı varyant bırakacağım, AMD ve Intel CPU.
AMD:
ASUS TUF Gaming A16-FA608UM-RV016 Gaming Dizüstü Bilgisayarı | NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 Laptop GPU 8GB GDDR7 | AMD Ryzen™ 7 260 Processor 3.8GHz | 16GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16" FHD | FreeDoS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
amzn.eu
Intel:
ASUS TUF Gaming F16 FX608JM-RV073-Gaming Dizüstü Bilgisayarı |NVIDIA GeForce RTX 5060 Laptop GPU 8GB DDR7 | Intel Core i5-13450HX Processor 2.4 GHz | 16GB DDR5 RAM | 512 GB SSD | 16 inçFHD |FreeDoS : Amazon.com.tr: Bilgisayar
amzn.eu
Tercih sizin. Bana soracak olursanız tercihim AMD varyant olurdu CPU verimliliği yüzünden.