65.000 TL bütçe ile R5 7500F & RX 9060 XT 16 GB sistem toplanır mı?

Bütçe
65.000 TL

Uğur Altun 8

Uzman
Yer
İstanbul
Ek olarak paylaştığım görseldeki sistemi parça parça kendim toplayacağım. İleriye dönük rahat upgrade edebileceğim, 2K'da rahat kullanabileceğim bir sistem toplamaya çalıştım. Öneriniz var mı? Tavsiye etmediğiniz parça var mı?

Eğer bu ayarda ve bu fiyatta tavsiye edebileceğiniz bir hazır sistem varsa paylaşabilirsiniz.

Bütçe: 65.000 TL (Son fiyattır.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçeye bu sistemi kesinlikle almayın. Hazır sistem bekleyin; çok daha iyi bir sistem alırsınız.

Gayet iyi sistem alınır.
Bence bu bütçede parça kalitesindense alınabilecek en iyi performansa bakılmalı. Bu bütçede 5070 ve RX 9070 sistemler düşüyor. N11'de 7500F + 9060 XT 16 GB şu an 54.000 TL'ye var. Ara ara 50.000 altına benzer sistem geliyor.

Toplamış olduğum sistemin düşük performanslı olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki zaten astronomik bir performans da beklemiyorum. Günümüz oyunlarını, 2 ya da 3 sene güncel oyunları rahat oynatabilecek, 2K görüntü de performanslı olması benim için yeterli olur. Çok nadir de olsa yayın açmayı da düşünüyorum evet NVIDIA kartlar yayınlar için daha kaliteli içerik sunabilir fakat sistemi yayın odaklı değil oyun ve günlük kullanım için almayı düşünüyorum.

Dolayısıyla parçaların kalitesiz olduğunu düşünmüyorum ve ileriye dönük rahat istediğim zaman yükseltme yapabileceğim bir sistem olduğunu düşünüyorum.

N11 de bahsettiğiniz sistemi göremedim link paylaşabilir misiniz?

Ben de 5600+9060 XT kullanıyorum, sizin seçtiğiniz sistem hayli hayli 3 yıl yeterli olur.

Ben sizin seçtiğiniz parçalarınıza kalitesiz olduğunu söylemedim, bu kadar kaliteliye gerek yok dedim.

Peşin fiyatına 9 taksit seçeneğide varmış.

Attığınız linkteki sistem benim topladığım sistem ile birebir aynısı gibi. Arada güzel fiyat farkı var. RAM de markası yazmıyor ve CL değeri yüksek (çok fark etmediğini biliyorum günlük kullanımda) ekran kartı markasını hiç kullanmadım, ilk defa duydum. Kasa ve PSU da Hawk sizce güvenilir mi?

Peki o linkteki sistem o fiyata alınır mı?

9 taksit ile alabilecekseniz alınır. Dediğim gibi parça kalitesi biraz zayıf. Eğer nakit alma imkanınız veya düşünceniz daha iyisi muhtemelen vardır bu fiyatta ama 9 taksit size kolaylık getirecekse bence alın.

Bence oradaki en büyük sıkıntı PSU çünkü kalitesini bilmiyoruz. İleride onu satıp biraz ekleyip değiştirebilirsiniz.

Forumda GPU için konu varmış;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…