7.000-8.000 TL'ye M.2 SSD önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan p0nksy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 39
  • Etiketler Etiketler
    m2 ssd ssd
Bütçe
7.000-8.000 TL

p0nksy 2

Üyecik
Arkadaşımdan yeni bir bilgisayar aldım, üzerinde MLD M500 500 GB M.2 SSD mevcut fakat yetmiyor; haliyle bu yüzden M.2 SSD arayışındayım, önerilerinize açığım.
Taksitle almayı planlıyorum, bütçe o yüzden değişken ama en fazla 7-8K'ya çıkabilirim gibi duruyor.

Teşekkür ederim öneriniz için, bunlar hakkında ne düşünürsünüz peki?

@p0nksy, sırayla gidelim. Öncelikle MLD M500'ü direkt elemek lazım. Sebepleri ise;

SSD vadettiği hızlara dahi çıkamıyor. Phison E21T kontrolcüsü vardı. Bu kontrolcü 7000 MB/sn okuma yapacak bir kontrolcü değil. MLD'nin falsosu. Daha ürüne koyduğu kontrolcüden bihaber. Düpedüz kandırmaca yani hız konusu.

Diğer bir husus ise bu diskin üretici sayfası dahi yok, sadece distribütör sayfası var. Doğru düzgün bilgiye ulaşamıyorsunuz. Kendine ait bir yazılımı yok, Firmware güncelleme aracı yok, TBW değeri desen belirsiz. Destek konusunda sınıfta kalıyor.

Kingston NV3'e gelirsek, Kingston'un NV serisi giriş-orta segmente hitap eden son kullanıcıya yönelik diskler. Kingston bu NV serisinde çok fazla donanımsal değişiklik yapıyor. Elde ne varsa koyuyorlar, her revizyonda farklı NAND veya farklı kontrolcü var. Garanti süresi: 3 yıl. Çok uygun fiyata tercih edilebilir ancak 8.000 TL'ye edilmez, geçelim. Bazı revizyonları ciddi kötü.

Goodram PX600'e gelelim; bu da yine Phison E21T'li orta karar bir disk. QLC NAND ile beraber geliyor, bunda da garanti 3 sene. Yazılımı berbat, bunu belirteyim, bende PX500 var. Fiyat olarak alınabilir, uygun ama biraz daha vereyim hem performansım katlansın hem de düzgün üretici olsun dersen WD SN5100 al.

Elinize sağlık çok teşekkür ederim attığınız yoldan ilerleyeceğim.

Elinize sağlık çok teşekkür ederim attığınız yoldan ilerleyeceğim.
Rica ederim, bence en mantıklı seçim SN5100 gibi. Yine de diğer arkadaşlar da fikrini belirtebilir, gözden kaçırdığım daha iyi model vardır belki.

Sırf garanti süresi için bile WD daha mantıklı. 5 sene boyunca üretici garantisi sunuluyor. NV3'te 3 sene mesela. +2 sene kafanız rahat olur.

Cebimden minimum para çıksın derseniz Goodram tamam ama çok içime sinen bir tavsiye olmaz benim için, eksileri var. Bütçeye de uyuyorken WD'yi daha mantıklı buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…