7.500 TL bütçeyle yayın için mikrofon, kamera ve ışık önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan La Grande Aquila
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 33
Bütçe
7.500 TL
Selamlar dostlar,

Yaklaşık bir ay önce kanalım ve ekipmanlarım hakkında bir konu açmıştım. Şimdi tekrar konu açma gereği duydum çünkü Garanti BBVA'nın bir kampanyasından 4.000 TL Bonus kazandım. Bu tutarın üzerine biraz daha ekleyerek yeni ekipmanlar almak istiyorum.

Bonus puanlar dâhil yaklaşık 6.500-7.000 TL bütçem var. Zorlarsam 7.500 TL'ye kadar çıkabilirim.

Mevcut ve düşündüğüm ekipmanlar:

Kulaklık ve ses:

Şu anda ses kaydını HyperX Cloud III kablolu kulaklığımın mikrofonuyla alıyorum. Cloud III S modelini de takip ediyorum.

Kulaklık konusunda biraz daha bekleyip @SF26 üstadımın önerdiği DT 990 Pro'yu almak istiyorum. Yanına da şu DAC/AMP'ı düşünüyorum:

Moondrop Dawn Pro 2 Yüksek Performanslı Taşınabilir USB DAC/AMP Ses Kartı

Işık:

Şu anda bir adet dimlenebilir yayın ışığım ve bir adet ARGB kule tipi ışığım var. Ancak ARGB ışığın parlaklığı biraz zayıf.

Videolarımı izlediğimde ortamda biraz ambiyans eksikliği olduğunu düşünüyorum. Fiyat/performans açısından önerebileceğiniz ARGB veya ambiyans ışıkları varsa önerilerinizi bekliyorum.

Kamera:

Şu anda Logitech C270 kullanıyorum. Özellikle karanlık ortamlarda görüntü grileşmeye başlıyor. Bu nedenle OBSBOT Meet SE modelini takip ediyorum.

Mikrofon:

Mikrofon olarak FIFINE AM8PROT düşünüyorum. Ancak RGB'li mikrofon koluna sahip modelin yalnızca beyaz rengini bulabildim. Siyah renk stoklara gelir mi emin değilim. RGB'siz kollu model ise yaklaşık 200-250 TL daha uygun.

RGB'li kol oldukça hoşuma gidiyor fakat kasam ve diğer ekipmanlarım açısından beyaz renk konusunda kararsızım. Fiyat daha fazla yükselmeden almak da istiyorum.

Mikrofon kısmı RGB'li model:

https://www.akakce.com/profesyonel-...-dinamik-mikrofon-seti-fiyati,1051681032.html

Kol kısmı RGB'li beyaz model:

FIFINE AmpliGame AM8PROT Dinamik USB/XLR Mikrofon Seti - Beyaz

Sizce bu bütçeyle önceliğimi hangisine vermeliyim?

• Kamera + ışık
  • Mikrofon + ışık

Yayın ve video kalitesi açısından hangisi daha fazla fark yaratır? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi çok önemli. Biri bile kötü olmamalı. Ben Razer Seiren Mini kullanıyorum ve ses kalitesi epey iyi. Kameralar çok pahalı, bu bütçede güzel bir şey bulabilir misin bilmiyorum.

Hepsi çok önemli. Biri bile kötü olmamalı. Ben Razer Seiren Mini kullanıyorum ve ses kalitesi epey iyi. Kameralar çok pahalı, bu bütçede güzel bir şey bulabilir misin bilmiyorum.
Teşekkür ediyorum, evet hepsi önemli dediğin gibi ama bu bütçede alabileceğim en fiyat/performans ürünler bunlar olabilir sanırım. Kamerayı baya bir araştırdım. Razer Kiyo var ama uçuk fiyatlar. OBSBOT Meet SE'yi gördüm kullananların incelemelerini, videolarını inceledim ve beğendim.
Ama hangisine öncelik vermeliyim onun kararını veremedim? Yayınlarda hangisi daha çok fark yaratır?

Mesela şöyle bir şey de var, mevcut farem Logitech 402 Hyper artık bileğimi çok ağrıtmaya başladı ve değiştirmek istiyorum ama bu ağrıya biraz daha katlanıp ve ara ara elimi dinlendirip, diğer ekipmanlarımı güncellemek istiyorum.

Son düzenleme:
@La Grande Aquila, 1080p olmaz. En az 4K kamera bulman gerek. Benim tavsiyem öncelikle mikrofon bulman. Ardından paranı denkleştirip iyi bir 4K kamera al. Sonra ışığı falan halledersin. Fareyi değiştirmek istiyorsan en az 3-4 bin lira falan harcayacaksın, o yüzden şimdilik eline daha uygun ama ucuz bir fare ile yetinebilirsin eğer katlanamıyorsan. 500 liraya falan bulunabilir sanırım. İşini görür, elini ağrıtmaz.

Müteşekkirim öncelikle.
Kulaklık kısmını es geçiyorum, orayı konuştuk zaten.
Kamerada bilgim yok o yüzden oraya girmeyeyim.
Mikrofon için AM8 alınabilir, kol olarak CS1 kol F/P bir model olduğu için önerebilirim.
Işık için Neeko markasının şu dikey aydınlatmaları güzel olabilir. Masanın iki tarafına koyarsan sağlam ışık yapacaktır.
Açıkçası eğer kulaklık işini erteleyeceksen C III ile bir süre idare edip Kamera+ışık+mikrofon kısmına bütçeyi yatır şimdilik. Kulaklığı daha sonra değiştirirsin.

Teşekkür ederim bilgiler için. O halde bütçeyi toparlayarak bakmak gerek. Ben önce mikrofonumu alayım dediğiniz gibi daha sonra da güzel bir ışık https://www.fotokolik.com/sanger-pro-s180-v2-bi-color-led-video-isigi?ref=akakce&v=1.66.9 ile beraber bir kamera alayım. Fare şu anlık kalabilir dinlendirerek oynuyorum çok da ağrı yapmıyor.

Kameralardan da şunlar var sanırım yeterli olurlar veya öneriniz varsa yazın lütfen takip edeyim.

Mikrofon - Kamera + Işık sıralamasını yaptım.

Kamera hakkında bir bilgim yok ancak bazı kameraların kendi ışıkları oluyor, bence başlangıç için ideal olabilirler, kontrol et derim.

Ayrıca ikinci el kesinlikle bakmanı tavsiye ederim.

Sağ olasın ben teşekkür ederim üstadım. Mikrofon + kol alınca nerdeyse RGB'li hazır paketin fiyatına geliyor direkt paket halinde alınması mantıklı duruyor mu?

Mikrofonun satıcılarında şöyle bir sorun var;

Beyaz renk ama peşin fiyatına 4 taksit yapabiliyor Garanti Bonus'a. 5.999 TL

Siyah renk ama 4 taksit seçtiğimde vade farkı ekliyor 6.691 TL

Beyaz'ı seçersem aradaki farka 1 Neeko ışık alabiliyorum. Renkte kararsız kaldım sadece.

Kamera konusunu daha iyi araştırmam gerek sanırım.
Kulaklık yeni yılı bekleyecek ekstra bir gelir durumum olmadığı sürece.
Klavye altı için bileklik desteği olarak da şunu gördüm nasıldır?
Veya sizin farklı bir konuda önerdiğiniz Lofree Tofu nasıldır? Benim attığımın fiyatı biraz daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…