Steam fiyatına göre çok uygun ama ekstrem dandirik bir oyun bence. Project Zomboid gibi türünün şaheseri varken bu oyuna zaman harcanmasını mantıklı bulmuyorum.
Grafikleri böyle bir oyun için cok guzel, silah ve araç bakımından bol, craft yapma seçenekleri bol, yapı yapma mekanikleri cok güzel. Toprağı istediğin kadar kazıp istediğin sekli verebiliyorsun. Yapı icin MC'den daha detaylı blok seçenekleri var. İstersen tam teşekküllü nükleer sığınak yap istersen malikane. Elindeki ekipmana göre kıytırık silah ya da birebir gerçek silah uretebiliyorsun. Silahları modifiye edebiliyorsun, kasktan ayakkabıya kadar donanabiliyorsun. İlaç üretimi, loot yapabilme kabiliyeti, bir haritada hem karlı dağlar, hem yanmış orman alanları, gür yeşil ormanlar; kurttan domuza, ayıya ve çakala kadar tonla vahşi hayvan var.
Madencilik var, ormancilik var, grup oyunu icin herkese ayirabilecegin görevler var. Ocak kur beton üret, metal üret, bunları gelistir çelik dök. Atölyede ekipman geliştirip araba bile uretebilirsin.
Dinamik hava durumu, gizlenme... Hani ne ararsan var. Project Zomboid'le bu oyunu karşılaştırmak cok saçma. Bu oyun cok daha yuksek grafikli, 3D çevreyle cok daha iyi atmosfer sunan belli aralıklarla horde atlatmaya dayalı zombi hayatta kalma oyunu. Project Zomboid'in yukarıdan bakis açısı oynanışı bile oyunları birbirinden ayırır. Şahsen yukarıdan bakarak karton gibi oynayacağıma hala gelişmekte olan 7 Days'i "modlar olmadan" oynarım daha iyi.
Usta çok fark ettirir. Mesela ikisi aynı türse gider FPS olanı oynarım RTS sevmediğim için. Şöyle de düşünebiliriz Baldurs Gate 3 modla TPS olabiliyor aynı Elden Ring gibi oluyor ama ikisi de TPS olsa Elden Ringi oynarım Baldurs Gate 3 o kamera bakış açısında olduğu için daha güzel ve onun için Elden Ring'den çok daha fazla seviyorum. O zaman zombi survival olarak dünyanın en kapsamlı iyi oyunu olsun ama pixel platform oyunu olsun? Kim açar oynar? Neyse ben baktım 7 days to die gayet alınabilir bir oyun.
Oyun çoktan 1.0'ı geçti. Evet yavas geliştirildi ama su an oyun pişti. Bundan sonrası geliştirmeler olarak devam edecek. Yol haritaları hala işliyor. Ekipce girersen Project Zomboid falan hikaye. Geceleri korku oyunu gibi, gündüz de manzarasiyla, atmosferiyle bambaşka. Bir de arka plan müzikleri açık olursa manyak bir ortam.
Oyunda aşçılık bile başlı başına bir sey yani, bu kadar geniş çaplı bir oyun icin bu fiyat beleş. Biz arkadaşlarla aramızda madenci, eczacı, silah üretimi, araç üretimi, aşçı olarak görev paylaşımı yapıyorduk. Herkes ilgili kitapları okuyup puanları ona basiyordu.