70.000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
45.000-70.000 TL

Deidara5 2

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Hâli hazırda bir masaüstü bilgisayarım var günümü kurtaran ve bana yeten. Fazlası israf olur sonuçta
Bir süredir ise bir dizüstü cihaz bulmaya çalışıyorum ama seçemiyorum. İhtiyacım olan şey gaming ve son kullanıcının arasında daha doğrusu arafta kalan bir model. Gel gelelim ne istediğim ürünü bulabiliyorum, ne de bu bütçelere çıkabiliyorum. Çıkayım da hak edecek mi bilemiyorum. Eski nesli de pahalı, yenisi de... Nasıl çıkacağız seçimsizlikten bilemedim ve size geldim.

İhtiyaç veya kriterlerim şu şekilde;
İdeal 15" veya max 16" değerlerde olmalı.
Çözünürlük olarak 1920x1200 üstünde bir değerde olmalı. Yansıma olmamalı.
2K (2560x1600- veya 1440), 2.5k veya 3K olarak nitelendireyim ben size. Bu yeni WUXGA gibi garip gelen tanımlamalara ısınamadım/alışamadım.
Ucuz plastik bir ürün olmamalı.
Metal daha iyi bir kullanım verecektir. Hem de dayanıklı olacaktır.
Rengarenk pavyon gibi renkler içermemeli.
Neden gaming ürünler hep böyle anlam veremiyorum.
En az 2 disk yuvası olmalıdır.
Çok kullanılan veya sabit olan soketler arka tarafta olmalı. Type-C ile görüntü aktarabilmeli.
Örneğin Ethernet, şarj soketi.
Xe Graphics gibi tümleşik ürünler kesinlikle yetmiyor. Ama 140W olan bir ürün de fazla gelecek ve ısınacaktır. Keza adaptör de büyüyecektir doğal olarak.
Sonuçta temel amacım oyun değil. Yine de Blender, simülasyon, gibi arada yük isteyen işler de yapacağım. Genelinde kodlama bazlı kullanacağım ve vektörel küçük 3D çizimler. Dipnot: Bazen şu MX330 gibi harici kartlı cihazları özlemiyor değilim (hala kullanıyorum aslında)
Hava menfezleri sağ/sol ve arka tarafta olmalı. Ve illaki de olmalı diye düşünüyorum.
Sahada laptop altından girişler kapalı olabiliyor zemin gereği. Bir de tüm ortam pisliği ve metal tozlarını çekiyor meret bu sebepten. O yüzden yanlar iyidir.
Klavyenin ergonomik olması bir artıdır.
Mesela: Klavye 1 - Klavye 2
Touchpadin geniş olması bir artıdır.
Mesela: Touchpad
İşletim sistemi Windows 11 Pro ile uyumlu olmalıdır.

Aklıma gelen tüm gereksinimlerimi yukarıda belirttiğimi düşünüyorum. Mac cihazlara karşıyım. Çünkü bakımını, parça değişimini elektronik desteği olmadan kendim yapabilmeliyim. Yoksa batarya süreleri ve vereceği performansın farkındayım Apple tarafının.

Şimdiii gelelim konuya. Bir süredir takip edip bulamadığım için açtım başlığı. Eski modellerde istediğimi buldum. Belki benim yine gözden kaçırdığım cihazlar vardır diye düşünüyorum. Aklımdaki modelleri aşağıda belirtiyorum. Belki bunlara benzer örnekler verebilirsiniz. Bunları şans eseri bulduğum için ümit ettim, öneri gelebilir diye.

~ Acer Nitro V16: Slim olması ısı ve ses sorununu yaşayacağımı düşündürüyor. Klavye bölümü ofis dışı çalışmada ergonomimi bozacak hissiyatı uyandırıyor.
~ Lenovo ThinkBook 16p gen4: Aslında istediğim her şey var. Ama piyasada hiçbir yerde yok. Şikayet olarak ısı ve ses olduğunu 1-2 defa okudum ama bireysel deneyimim yok.
~ Lenovo ThinkBook 16p gen5: Yanlarda menfezi yok. Piyasada ikinci el var. Ama bu ısı ve ses sorunu aklımı çeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…