• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

70.000 TL'ye R7 7700 & RTX 5060 Ti sistem tavsiyesi

Bütçe
70.000 TL
Sıvı soğutmam yok. Markalar hakkında pek bilgim de yok önerilere açığım genel olarak sessiz bir sistem olmasını tercih ederim açıkçası büyük çoğunlukla oyun için kullanılmayacak. 7800x3d araştırdım ben de mantıklı geliyor sadece daha çok ısınan bir işlemci olduğunu gördüm beni düşündüren kısım o oldu.

73'e zorlarsan ve bu akşam Gaming Gecesi'ne bakarsan 9700X çıkar bu bütçeye. İsterseniz linkleri iletirim. SSD atmayacağım anladığım kadarıyla.
Tam anlayamadım ama link iletebilirseniz kontrol edeyim.
Bu benim bütçeyi çok aştı gibi 32 GB ram şart bir de.

Postu attıktan sonra şu bilgisayarı gördüm 77K bütçemi biraz esnetebilirim taksit imkanından dolayı, fikirleriniz neler. Aynı satıcıda benzer ürünler de var. Ayrıca 5070 düşünmeli miyim sizce?

Ryzen 7700 ısınmayan bir işlemci değil.

RAM attığımla değişirse daha iyi olur. Ekran kartı da biraz daha ucuz. RAM kesin Lexar. 1000 TL daha ucuz ve daha iyi bir RAM. Ben bütçeyi biraz arttırıp GG'de 9700X birazdan düşecek. Onu tercih edebilir.

Yukarı da attığım post gibi bir taksit imkanı varsa 80'e zorlarım.

Bütçe 80 olduysa iyi peki.

Kasa nirda kral.

Sıfırdan da atarım bütçe 80 olacaksa. Çok daha iyi parçalar olur.

Bu bütçede toplanan bir sistemde işlemcinin ne kadar ısındığı önemli değil, burada alacağınız verim önemli. Ki kullanımınız düşünüldüğünde R7 9700X, X3D yerine daha mantıklı.

Kasa nirda kral.

İndirimleri takip etmedim, bu parçalar 2-3 bin daha ucuzlatılır muhtemelen, oradan artanla zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

RAM konusuna katılıyorum ama Ventus 700-800 TL daha ucuz diye alınmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…