Bütçe
70.000 TL

thErenSK

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Diş laboratuvarında Exocad programı kullanılmak üzere render odaklı bir sistem toplamak istiyorum. Bütçe aşağı yukarı 70 bin TL. İşlemci ağırlıklı bir bilgisayar toplamak istiyorum, ekran kartı çok üst düzey bir şeye ihtiyacım yok. İstediğim gibi bir sistem bulamadım, OEM sistem olmalı; tek tek satın alma imkanım yok maalesef. Piyasaya uzak kaldım, fiyat araştırması yapıyorum.
Aklımda bu sistem var, maliyet RAM, anakart ve işlemci yüzünden çok artıyor ama yapacak bir şey yok. Bu sistemi yorumlarsanız sevinirim.

www.gaming.gen.tr_sepet_ (3).webp

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Hocam dediğim anlaşılmıyor sanırım ya da okumuyorsunuz. Benim ekran kartı ile işim yok, işlemci ve RAM lazım bana. Aynı opsiyonları attığınız sisteme koyunca 87bin TL oluyor.

RAM 16 GB ve 5600 MHz CL36 yine iyi bir tercih olduğunu düşünmüyorum hem render odaklı gidicekseniz neden 7800X3D alıyorsunuz ki?

RAM 16 GB ve 5600 MHz CL36 yine iyi bir tercih olduğunu düşünmüyorum hem render odaklı gidicekseniz neden 7800X3D alıyorsunuz ki?
İşlemci tercihinizi bu senaryoya göre Ryzen 7 9700X şeklinde yapabilirsiniz. Ayrıca RTX 5060 bütçeye göre çok doğru olmamış.
RAM 32 GB hocam, 16 değil, 2x16. Yazmayı unutmuşum evet, render odaklı gideceğim ama Exocad programında tekli çekirdek performansı daha önemli. O yüzden 7800X3D tercih ettim. Normalde 9700X vardı kafamda, üstüne 5K koyup 7800X3D'ye geçsem mi, geçmesem mi, kararsızım aslında. Yapay zekaya göre %20 fark yaratabilir diyor. İşlemci, RAM ve anakart dengesini koruyarak daha iyi bir ekran kartı alternatifi varsa önerilere açığım.

O zaman yanlış bakıyorsun 7800X3D tekli çekirdek işlemcisi değil. Intel 270k Plus işinde çok daha iyi performans verir.

O zaman yanlış bakıyorsun 7800X3D tekli çekirdek işlemcisi değil. Intel 270k Plus işinde çok daha iyi performans verir.

Bu opsiyona sahip bir hazır sistem var mı hocam göz atmak isterim.
Ama sanırsam exocadde önbellek sayesinde 7800X3D daha iyi performans verecektir. Bir de gördüğüme göre bu işlemci 250 Watt'a kadar güç tüketiyormuş mecburen bir sıvı soğutma almam gerekecek bütçeyi iyice zorlar gibi geldi.