Arkadaşlar, 70MAI A810S aldım ve kurulumunu yaptım. Genel görüntü kalitesi ilk bakışta güzel görünse de plaka okuma konusunda açıkçası beklediğim performansı alamadım.
Yakındaki araçların plakalarını gayet iyi okuyor, o konuda hakkını yemeyeyim. Fakat biraz mesafe girince plaka görüntüde olmasına rağmen karakterler net seçilemiyor. Hatta normal takip mesafesinde önümde giden aracın plakası bile bazı durumlarda doğru düzgün okunmuyor. Eklediğim görüntülerde de bunu görebilirsiniz.
9 bin TL'lik bu fiyat seviyesindeki bir araç kamerasından özellikle gündüz ve iyi ışık koşullarında çok daha iyi bir plaka okunabilirliği bekliyordum. Açıkçası keşke daha uygun fiyatlı, F/P odaklı bir model alsaydım diye düşünmeye başladım. En azından buna yakın bir performansı çok daha düşük fiyata alsaydım, verdiğim paraya bu kadar üzülmezdim.
Üstelik ayarlar tarafı da oldukça kısıtlı. Bu seviyede bir kamerada görüntüyle ilgili daha detaylı manuel ayarlar beklerdim; ancak doğru düzgün seçenek bile yok. 70Mai'nin Xiaomi ekosisteminden çıkan bir marka olduğunu da sonradan öğrendim. Almadan önce daha detaylı araştırsaydım, muhtemelen farklı bir model tercih ederdim. Şu an biraz hata ettiğimi düşünüyorum.
Ayarlarla bunu iyileştirmenin bir yolu var mı? HDR'yi kapatmam önerildi; ancak HDR kapalıyken özellikle gece çekimlerinin kötüleşebileceği söyleniyor.
A810S kullanan arkadaşlar, hangi ayarları kullanıyor? Hem gündüz hem gece mümkün olan en iyi plaka netliğini almak için önerebileceğiniz bir ayar veya çözüm var mı?