72.000 TL 2029 yılında sizce yeterli midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jahrein Fan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 303
  • Etiketler Etiketler
    sizce

Jahrein Fan

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar 18 yaşımda evden ayrılma düşüncem var ve bundan dolayı hesaplama yaptım. Eğer lisede okulda yada başka yerde paramı hiç harcamazsam yaklaşık 72.000 TL oluyor (Diğer harçlıklarım dahil değil).Bu paraya ev kiralayıp sadece makarna yiyip bir işe girsem geçinmem için sizce yeterli param olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen o seneye kadar ki enflasyon ve faizi de hesaba katarsak yetmeyecektir. Çok küçük bir şehirde yaşamıyorsan kira fiyatları asgari ücret seviyelerinde zaten. Şu an bile bu düzeyde ise 4 sene sonra kim bilir ne kadar olur. O yüzden yetmecektir muhtemelen. Ancak 1+1 veya 2+1 bir ev bulabilirsen belki yeter. Yaşadığın şehre göre değişir.

Rahat yeter.

Bu arada bu çok saçma bir düşünce. Zaten 18 yaşına geldiğinde illa evden çıkacaksan bir işe girer ve yöne çıkarsın. O zamana kadar hiç para harcamamak büyük saçmalık. Ben ilk başta yanlış anlamışım ayda 72 bin akacaksin sandım. Boş işlerle uğraşma yazın sanayiye git o yoksa berbere çırak olarak gir veya oku. Lise bitince ona göre bir şey yaparsın.

Son düzenleme:
Asgari ücret, o zamanlarda 40 bin TL olsa yeteceğini sanmıyorum.

Evden neden ayrılmak istiyorsunuz? Şu an yaptığınız hesaplamalar farazi ve gerçek dışı.18 yaşına gelince önce bir iş bulun, hayata atılın. Ondan sonra ailenizle konuşup kendi ayaklarınızın üstünde durmak istediğinizi söyleyip ayrılırsınız. Okul harçlığı biriktirip, makarna yiyerek olacak iş değil.

Hocam zaten direk ev kiralayıp iş bakacağım ve yazında çalışacağım ve acayip idare edeceğim yani suyu bile dışarıdan dolduracağım.

Hocam zaten direk ev kiralayıp iş bakacağım ve yazında çalışacağım ve acayip idare edeceğim yani suyu bile dışarıdan dolduracağım.
Hocam özel değilse neden böyle bir şey yapıyorsunuz açıklar mısınız? Öyle yapacağınıza direkt köyde yaşayın o zaman daha iyi. En azından kimseye bağlı olmazsınız. Kendiniz ekin kendiniz biçin ve yiyin.

Hocam konu sapmasın diye proilinize yazabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…