Bütçe
750 TL

Tebayo 8

Çalışkan
Evde Türk Telekom 24 Mbps VDSL var. Modemin dibindeyken hız testi iyi, 26 Mbps alıyorum, ping düşük ama yan odalarda internet resmen felç. Ev 150 m² civarı, duvarlar da biraz kalın.

Modem yıllar önce verilen TP-Link TD-W9970v3. Yan odaya geçince videolar 480P'de bile donuyor, Wi-Fi sürekli kopuyor. Sorun sanırım modemden.

Aklıma şu geldi, modemin Wi-Fi'ını kapatıp yanına kabloyla 750 TL bütçeyle bir router alıp bağlamak.

750 TL'yi aşmayacak bütçeyle işimi görecek F/P router ne önerirsiniz?

Router'ı modeme bağlarken ekstra zor bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Veya 24 Mbps Türk Telekom'u bırakıp TurkNet gibi bir şeye geçsem daha mı mantıklı olur?

Hat değerleriniz nedir? Apartmanının girişine ne kadar hız geliyor ölçtürdünüz mü?

Geçenlerde benim 75/15 hızım 30/5'e düştü. Aradım kutuya az geliyormuş ne olduysa bilmiyorum artık eleman geldi düzeltti. Yani demek istediğim kutuya fazla hız geliyordur fakat kutu ile modem arasındaki kabloda sıkıntı vardır belki.

Hat değerleriniz nedir? Apartmanının girişine ne kadar hız geliyor ölçtürdünüz mü?

Geçenlerde benim 75/15 hızım 30/5'e düştü. Aradım kutuya az geliyormuş ne olduysa bilmiyorum artık eleman geldi düzeltti. Yani demek istediğim kutuya fazla hız geliyordur fakat kutu ile modem arasındaki kabloda sıkıntı vardır belki.
Hat değerleri fotoğrafta var, ev müstakil olduğu için apartman kutu olayı yok bizde.

IMG_20260731_110145.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
50/15 rahat alır bu. Pc'den 3 metre uzaktayım gözümden bir şey kaçmadıysa. Arayın 50/15 tanımlasınlar. Eve kadar kabloyu getiriyorlar. Evden modeme kadar giden kablo ek ve ezilme var ise sıkıntı yaratabilir. Müstakil evden bende oturdum. Tavsiyem 750 TL router yerine 300-350 TL'e Dolap uygulamasında Modem routerlar var. Onlardan al ve evin farklı bir yerine koyun yada evin en orta bölgesine ana modem, çok kullanılan yere 2. modemi koyun.

Modem dediğime bakmayın 2. olan Router. Mesela ben odam kadar kablo geliyor. TP-Link Wireless USB var PC'de. Bilgisayardan odama Wireless bu şekilde veriyorum. Yani telefonum ana modeme bağlanmıyor. PC'den alıyor interneti.

Bu arada paketin 24 ise paket değişikliği olur. Ona bir şey diyemem.

Bunda önceki evim dubleksti. Ana modem tam merdivenin orada idi. Gene odama kadar kablo geliyordu. Üst kattaki salona kablo çektim. Eski VDSL Router modem vardı. Onu Router olarak kullanmıştım.

Son düzenleme: