7500F işlemciye RX 7900 XT ekran kartı kullanılabilir mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan matterzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 153

matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,
7500F işlemci kullanıyorum, RX 6800 ekran kartı var. RX 7900 XT karta geçmek ıstiyorum ama anakart, işlemci vs. darboğaz yapar mı? Ya da sistem uygun olur mu sorunsuz şekilde?

Anakart modeli: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7500F

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanilirda senin senaryon ne olacak? 2K, 4K, FHD, neyi hedefliyorsun? Ne tur oyun oynayacaksin? CS2 gibi rekabetci oyunu FHD oynuyorsan pek yarari olmaz. 2K ve 4K icin epey is yapar, ozellikle hikayeli single player oyunlarda.

1080p de darboğaz olabilir 2K ve 4K da sorun olmaz gibi. Kullanılabilir ama senin kullanım amacına göre değişebilir.

Kullanilirda senin senaryon ne olacak? 2K, 4K, FHD, neyi hedefliyorsun? Ne tur oyun oynayacaksin? CS2 gibi rekabetci oyunu FHD oynuyorsan pek yarari olmaz. 2K ve 4K icin epey is yapar, ozellikle hikayeli single player oyunlarda.
1080p de darboğaz olabilir 2K ve 4K da sorun olmaz gibi. Kullanılabilirama senin kullanım amacına göre değişebilir.

Hikayeli oyunlar, 2 k ve 4 k oyunlar oynanacak. Rekabetçi dahil

2K ve 4K'da is yapar. Ama rekabetçi oyunlarda 350 FPS' aliyorum, 700'e cikar mi diye dusunuyorsan mutlaka CPU'ya takilacaktir.
Tabiki kişinin tercihi ama rekabetçi oyunlarda bile 300fps yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Çoğu kişi 540hz monitör kullanmiyor.

Hocam CPU'ya takilmaması için CPU da yükseltmek mi gerekiyor?
L3 önbelleği yüksek bir cpu lazım 7800x3d (örnek)gibi. Single player oyunlarda da fark olur ama cpu'nun gücüne göre tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…