8.000-9.000 TL bütçe ile fiber internet için router tavsiyesi

Bütçe
8.000-9.000 TL

EmirhanBX

Uzman
Semtimize fiber internet döşeniyor. Fiber hakkında bilgi birikimim sıfır diyebilirim. Modemler konusunda fazla bilgili değilim. Bütçem en fazla 8-9 bin TL civarı.

Bilgisayar olarak gaming laptop kullanıyorum ama çok fazla laptop kullanan birisi değilim genellikle mobil cihazlar. Almışken en iyisi olsun, kurulumu kolay olsun, Wi-Fi kalitesi iyi olsun istiyorum. Ev ahalisinin bazılarının cihazlarında 5 GHz olmadığı için ayrı olarak 2.4 GHz bağlantı da kurabilmem gerekiyor. Onun haricinde Wi-Fi ile tam hızı almak istiyorum.

Ne olur ne olmaz ileriye dönük port sıkıntısı da yaşamak istemiyorum. Portlar da galiba 2.4 gigabit gibi portlar var mış, sizler daha iyi bilirsiniz, benim fazla bilgim yok.

Yani kısacası kaliteli olsun, Wi-Fi bağlantısın da sıkıntı çıkarmasın, ileriye dönük olarak port konusun da sıkıntı yaşamayayım, fazla cihaz bağlanırsa sıkıntı olmasın. Bunları istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi çok azıcık aşacak, 9500 TL ama teknoloji olarak en ileriye dönük tavsiye edebileceğim cihaz Keenetic Titan KN-1812.

WiFi 7 var, bir adet 10G portu, bir adet 2.5G portu var. İşlemcisi dört çekirdekli. 4x4 MU-MIMO anten konfigurasyonu var. Bu çoklu WiFi cihaz kullanımında çok faydalı. 2.4 ve 5 GHz'yi dilerseniz ayırabilirsiniz. KeeneticOS işletim sistemi piyasadaki en gelişmiş ve aynı zamanda basit olan bir işletim sistemi. Düzenli olarak güncelleme alıyor.

KYTECHNGAMING resmi Keenetic satıcısı, güvenilir.

TP-Link Archer BE230 var mış. Fiyatı da uygunmuş eğer işimi görürse artan parada cebimde kalmış olur? En pahalısı en iyisi demek değil galiba?

TP-Link Archer BE230 var mış. Fiyatı da uygunmuş eğer işimi görürse artan parada cebimde kalmış olur? En pahalısı en iyisi demek değil galiba?
BE230 kullanıyorum akrabamın adresinde. Kablolu kullanımda iyi ama kablosuz performansı iyi değil. 2x2 MU-MIMO desteği var ve uzaklaştıkça hız çok düşüyor. Dibinde bile az hız alınabiliyor. Sizin en az 4x4 MU-MIMO cihazlara bakmanız lazım.

Ayrıca yazılım olarak TP-Link tavsiye etmem.

Evin kaç m² ve eve bağlanan modemin evin ortasındamı yoksa uç kısmındamı duruyor.

Evin kaç m² ve eve bağlanan modemin evin ortasındamı yoksa uç kısmındamı duruyor.

Evet 115 m² modem evin ortasına yakın bir yerde duruyor. Şu an TurkNet'in herkese verdiği ZyXEL VMG8825 T50 modem var ve 5 GHz ile evin hiçbir yerinde sıkıntı yaşamıyorum.

Evet 115 m² modem evin ortasına yakın bir yerde duruyor. Şu an TurkNet'in herkese verdiği ZyXEL VMG8825 T50 modem var ve 5 GHz ile evin hiçbir yerinde sıkıntı yaşamıyorum.

Senin ihtiyaçlarına göre sana Wi-Fi 6 4x4 mimo destekli bir cihaz yeterli ve ben olsam OpenWrt destekleyen bir cihaz alırım benim önerim TP-Link Archer AX80 olur ama OpenWrt kurulumu olarak hala biraz uzman işi ama yakında basit PC'den Ethernet ile kurulabilecek OpenWrt kurulumu bu cihaza gelecekmiş ve donanım olarak özellikle işlemcisi fiyatına göre bayağı iyi.

Olmuşken Wi-Fi 7'de olmasını istiyorum. Ama önerdiğin modem güzelmiş.

Olmuşken Wi-Fi 7'de olmasını istiyorum. Ama önerdiğin modem güzelmiş.

Wi-Fi 7 için daha şu an çok erken ucuzları kötü iyileride aşırı pahalı ayrıca 6 GHz ağını 2.5 Gbps ve üstü hızlara sahip değilsen kullanmanın bir manası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…