8.000 TL'ye e-spor için monitör önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nabeer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 433
Bütçe
8.000 TL

nabeer

Çalışkan
Merhabalar, e-spor yolunda giden bir CS oyuncusuyum, 1080P ve 23/24inch IPS monitor alacağım. 2 adet monitor arasında kaldım.

ASUS TUF Gaming VG249QM5A
ASUS ROG XG259CS

E-spor için biliyorsunuz renkten ziyade tazeleme hızı, gecikmeler önemli. O yüzden bu iki monitör tam istediğime uygunlar ama ikisi hakkında sorularım var. TUF Gaming olan 240 Hz 0.3 ms ve 6 bin TL. ROG olan ise 180 Hz (oc ile verebiliyor yani fabrikadan 165hz olarak cikiyor) 1ms ve 8. bin TL bandında fiyatı var.

Soru: Neden TUF Gaming 240 Hz ve 0.3 ms olmasına rağmen ROG'den daha ucuz?

Bu ikisi arasında daha farklı bir monitör öneriniz varsa önerilere açığım. Maksimum 8 bin TL bandına çıkabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
E-Spor içinse BenQ Zowie başka bir marka düşünme bile. Kendi halimde oyuncuyum diyorsan başka.

G4 öneririm yüksek elo FPS oyuncusu olarak.
E-Spor ya da akademi düzeyinde konu o yüzden kesinlikle önermem.

AOC 25G4SXU'ya bakabilirsin.

E-Spor içinse BenQ Zowie başka bir marka düşünme bile. Kendi halimde oyuncuyum diyorsan başka.

Sebep? BenQ Zowie dediğiniz markanın serisi. Model önerisi atın o zaman? Neye göre öneriyorsunuz?

Hocam Zowie monitörleri biliyorum zaten e-Spor camiasının içindeyim diyebiliriz. Fakat bütçem sınırlı olduğu için "yüksek Hz veren, gecikmesi düşük" bir monitör arıyorum.

AOC 25G4SXU'ya bakabilirsin.
AOC için ghosting sorunu var diye duydum o yüzden çok sıcak bakamadım hocam.

Sebep? BenQ Zowie dediğiniz markanın serisi. Model önerisi atın o zaman? Neye göre öneriyorsunuz?
Zowie'nin 15K'dan aşağı monitorü yok diye biliyorum hocam. Kaliteli ama pahalı. İlerde Zowie geçecegim ama şu an için bütçem sınırlı.

8000 TL bütçe ile E-Spor monitorü amaçlı monitör alamazsın ev-oyuncu monitoru alabilirsin, ki şayet ben de içinde olarak akademinin şunu söyleyebilirim, monitor FPS E-Spor'da top önceliktir.
Sebep E-Spor'a uygun olmaması. XL2546K önerebilirim.

Bütçe içinse onerim ASUS TUF M5A, en mantıklı olarak görünüyor. M1A alma 270 Hz evet ama ELMB varken ELMB Sync yok, M5A'da ELBM Sync var işine yarayabilir.

Benim önerim G4 olur. Radiant elo oyuncusuyum bayağı memnun ediyor.

Hala stoğu olmayan monitör öneriyorsun. XL2546K'nın stoğu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…