8.000 TL'ye e-spor için monitör önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nabeer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 433
Bütçe
8.000 TL

E-Spor'a uygun monitör nedir hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ileride zaten local turnuvalara çıkacağım ve Zowie'nin 500 Hz'lik monitörlerinden alacağım. Ama şu anlık beni idare edebilecek bir yüksek Hz monitor olabilirse çok iyi olur.

Hocam bunlardan çok tırsıyorum, bu fiyata 300 Hz sizce de mantıksız değil mi? 0.5 ms bir de. Ergonomisi önemli değil zaten monitör kolundan var bende. Onu kullanacağım ama dediğim gibi 8.000 TL'ye 300 Hz ve 0.5ms bence bu işin içinde bir şeyler var.

Size konuda ms değerlerinin gerçek olmadığı bilgisi verilmiş ama okumamışsınız sanırım. Güncel IPS monitörlerin ortalaması 5-6ms civarı. Bu monitör de incelemede 4.5ms civarı çıkıyor.

300 FPS üstü alabiliyor mu sistemin? Öyleyse VG259QMRL5A modeline de bak derim, bütçeni biraz aşıyor ama.

Hocam ileride zaten local turnuvalara çıkacağım.

Nickin neydi?

300 FPS üstü alabiliyor mu sistemin? Öyleyse VG259QMRL5A modeline de bak derim, bütçeni biraz aşıyor ama.

Nickin neydi?

300 FPS alıyor hocam ama arada bir 280-270'lere de düşebiliyor. Dalgalanma olmaması için böyle 240 Hz bana yeterli gibi. FreeSync teknolojileri falan var ama bazı monitörler sadece AMD ekran kartılarına özel falan yapıyorlar o yüzden çok ugraşmak istemiyorum onlarla. 240 Hz benim için için ideal gibi.

Evet o yüzden 300 Hz'lere gerek olmadığını düşünüyorum. 200-240 arasına razıyım. İleride değişilecek monitor zaten ama en azından 1 sene idare etse çok iyi olur. Gecikme olarak 4-5 ms çok fazla bu da beni TN ve VA panelleri almama teşvik ediyor.

4-5ms çok fazla değil. VA panel daha da kötü 10ms'i geçebiliyor. TN'de en iyi modeller 1-2ms görebiliyor. 1ms altı için OLED alman lazım.

Şu rehberi bir okuyun aksi halde yanlış tercih yapmanız muhtemel.

İfadeler: Aki
İlk defa öğrendim bu bilgiyi... Pazarlama için 0.xx ms'ler yazılıyor demek ki Attığınız MSI monitör ile ASUS TUF arasında kaldım. Sanırım bundan sonrasını YouTube'daki karşılaştırmalarına bakarak göreceğim, en düşük ms veren hangisiyse onu alacağım. Teşekkürler öneriniz için.

Karşılaştırırken aynı ölçüm tablosu olup olmadığına dikkat edin. Aksi halde yanıltıcı olur. Rehber de bu durumdan bahsettim.

Karşılaştırırken aynı ölçüm tablosu olup olmadığına dikkat edin. Aksi halde yanıltıcı olur. Rehber de bu durumdan bahsettim.
öyle yapacağım hocam, tekrardan teşekkür ederim tüm öneri yapan arkadaşlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…