8.500 TL'ye AM5 anakart tavsiyesi

Bütçe
8.500 TL

orpheus2690

Uzman
Ryzen 5 7600 ve Arc A750 için F/P bir anakart bakıyorum. B650M DS3H kullanıyordum, üstüne kola döküldüğü için şu an kullanılmaz halde. Gigabyte markası dışında her türlü öneriye açığım. Maksimum bütçe 8.500 TL ve acelem yok, indirim bekleyebilirim. 2 tane M.2 yuvası olması tek beklentim. Kioxia Exceria Pro ve FireCuda M.2 SSD'ler ile kullanılacak. Normalde 1.24V ile 5.52 GHz OC ile kullanıyorum, işlemciyi hafif bir overclock'ta yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam neden Gigabyte harici?
Uzun süre kullandım ve BIOS güncellemeleri yapılırken sıkıntı çıkarıyor. F36 güncellemesinden sonra restart almada sorunlar yaşıyordum. Restart almadığı için Windows, BIOS ve ekran kartı güncellemeleri çok meşakatli oluyordu.

Kingston A-die geliyor genelde 2 Gbit, 8 GB modüller. A-die olduğunu teyit ettiniz mi SK Hynix? 4x8 şu anki kartınızda 6000 MT/s 1:1 mod sorunsuz verebiliyor muydu? CPU-Z ya da ZenTimings'ten baktınız mı öncesinde?

Kingstion A-die geliyor genelde 2 Gbit, 8 GB modüller. A-die olduğunu teyit ettiniz mi SK Hynix? 4x8 şu anki kartınızda 6000 MT/s 1:1 mod sorunsuz verebiliyor muydu? CPU-Z ya da ZenTimings'ten baktınız mı öncesinde?
CPU-Z'den zamanında kontrol sağlamıştım fakat hatırlamıyorum. Sıkıntısız kullanabiliyordum.

CPU-Z'den zamanında kontrol sağlamıştım fakat hatırlamıyorum. Sıkıntısız kullanabiliyordum.
Eve geçtiğimde RAM üzerindeki bloğu söküp kontrol edebilirim.

Eve geçtiğimde RAM üzerindeki bloğu söküp kontrol edebilirim.

Bunu sorma sebebim, 4x8 Kingston A-die modüller geldiğinden çoğu Overclockçu kişisel zevkleri tatmin adına fazlasıyla bunlarla alıp oynadı vaktiyle. O açıdan şanslı olabilirsin, OC iyi yanıt verir. 6000 MT/s zaten sorun olmayacaktır, buradaki tek sorun 4 slot, 4 DIMM kullanılması olur. O da 4x16 iken 5600 MT/s dolayında iken 4x8 6000 MT/s çoğu kartta verebilmektedir. 4x32, 4x48 DR ise AM5'te şu anda 4000 MT/s zar zor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…