Merhaba, birkaç hafta öncesinde ekranda video izlerken yani örneğin her yeni bir framede o frağmenin bir sola kaymış hali gibi çizgiler beliriyordu, Hz gibi düşünün. Bu sorun biraz azalmaya başladı halen yapıyor ancak bu sorunun azalmasından sonra bir sorun daha ortaya çıktı. Dualboot yapıyorum ve Windows 11 ile 10 yüklü şu an 2 ayrı diske. Windows 10'dayken çok kötü bellek problemi yaşıyordum, Chrome'de açtığım 2 sekmeden fazla açtığımda ya Chrome çöküyordu ya da cihaz siyah ekranda birkaç biplemeler sonrası her şeyi kapatıyordu. Görev yöneticisinde düz masaüstündeyken (arkada hiçbir şeyin çalışmamasına rağmen) 8 GB'lık RAM'ın 4 GB'ı boşta oluyor, Chrome'u açınca 2 GB boşa düşüyor, yani kısacası hiçbir şey açamıyorum. Windows 11'i kontrol etmek istediğimde orada da 2 GB kullanılabilir yazıyordu ancak şöyle bir şey var halen Windows 11deyim ancak Windows 10'a rağmen daha hızlı çalışıyor yani bir kasma, donma, drop yaşamıyorum.
Her şey çözüldü diyecektim ta ki bir sorun ortaya daha çıkana kadar. VirtualBox ile VMware tarzı uygulamalar cihaz 2 GB kullanılabilir RAM olduğunu gösterdiği için sanal makine yapamıyordum, hızlı bir Custom Windows projem vardı ancak 2'sindede bellek yetersiz hatası alıyorum. Normalde cihaz turp gibi ancak Windows 2 GB olduğunu iddia ettiği için uygulamalarda buna kanıp VM yaptırmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yani RAM mi sorunlu Windows'lar mı sorunlu anlayamıyorum.