8 GB RAM olmasına rağmen PC 4 GB kullanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmetygel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 627
  • Etiketler Etiketler
    ram var

ahmetygel

Üyecik
BIOS'ta iki RAM de takılı görünüyor. Turbox marka H55 anakart, 2 slot var.

BIOS sıfırlamayı denedim.
RAM'leri çıkarıp tekrar taktım.
Hayır, RAM üst sınırı belirlemedim.

Bilgisayari agir ve cok bellek isteyen bir yuke sokmadiginiz surece butun takili bellek miktari kullanilmaz ki zaten? Demek istediginiz sey ''kullanilabilir'' bellek miktari mi?

Bellekleri slota takarken centiklerin yerinin uyduguna ve tik edene kadar bastirdiginiza emin olun. Bir de ne olur ne olmaz belleklerin ucunu silgiyle silip, tekrar deneyin.

Bir de sistemde harici GPU var mi?

Bellekleri slota takarken centiklerin yerinin uyduguna ve tik edene kadar bastirdiginiza emin olun. Bir de ne olur ne olmaz belleklerin ucunu silgiyle silip, tekrar deneyin.

Bir de sistemde harici GPU var mi?

Dediğinizi dün yaptım bir fark yok. Hayır harici GPU yok.

Şu şekilde

RAM'lerin biri takılı gibi davranıyor ve BIOS'ta gorunuyor ikisinin de takili olduğu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-10 114515.webp
    Ekran görüntüsü 2024-07-10 114515.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 47
Hayır şans falan olmaz. İşletim sistemi genelde yarısını kullanır RAM'in. Zaten 8 GB RAM artık günümüz için az sayılır.

Yuksek ihtimal belleklerden biri bir digeriyle uyumlu calisamiyor. Elinizde baska bir anakart varsa bellekleri test etmeyi deneyebilirsiniz.

Bu tip durumlarda genelde anakarttaki slot veya CPU'daki bellek kontrolcusu bozuk oluyor. Tecrubelerime gore konusursam ilki daha buyuk ihtimal maalesef.

Yuksek ihtimal belleklerden biri bir digeriyle uyumlu calisamiyor. Elinizde baska bir anakart varsa bellekleri test etmeyi deneyebilirsiniz.

Bu tip durumlarda genelde anakarttaki slot veya CPU'daki bellek kontrolcusu bozuk oluyor. Tecrubelerime gore konusursam ilki daha buyuk ihtimal maalesef.

Slot bozuksa BIOS da neden 2 slotta dolu görünüyor?

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt