8 GB RAM Windows 11'de sorun yaratır mı?

Lemvo

Becerikli
Selam, artık Windows 10'un desteği yavaştan sona ermeye başladı 2025 Ekim'de sona erecek diye biliyorum. Laptopta 8 GB RAM var yaklaşık 1 ay sonra 16 GB yapacağım ama 1 ay beni idare etmesi lazım 8 GB RAM'in. 1 ay boyunca sıkıntı yaratır mı kasma donma mavi ekran gibi sorunlar yaratır mı? Oynayacağım oyunlar CS2, Valorant, LoL, Fortnite, Forza Horizon 4, Assetto Corsa, GTA 5, FNAF Security Breach ve orta ölçekli bütün oyunlar. AAA oyun oynamayacağım sadece düşük-orta ölçekli oyunlar oynanacak. Daha önce benzer konuları açtım fakat tam yanıt bulamadım bundan dolayı daha iyi cevaplar alabileceğimi düşünerekten yeni konu açma gereği duydum.

Sistem özellikleri:
  • Intel Core i5 1135G7 11th gen işlemci.
  • NVIDIA GeForce MX330 2 GB GDDR5 64 Bit GPU.
  • 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Samsung RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • ASUS X515ep.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, artık Windows 10'un desteği yavaştan sona ermeye başladı 2025 Ekim'de sona erecek diye biliyorum. Laptopta 8 GB RAM var yaklaşık 1 ay sonra 16 GB yapacağım ama 1 ay beni idare etmesi lazım 8 GB RAM'in. 1 ay boyunca sıkıntı yaratır mı kasma donma mavi ekran gibi sorunlar yaratır mı? Oynayacağım oyunlar CS2, Valorant, LoL, Fortnite, Forza Horizon 4, Assetto Corsa, GTA 5, FNAF Security Breach ve orta ölçekli bütün oyunlar. AAA oyun oynamayacağım sadece düşük-orta ölçekli oyunlar oynanacak. Daha önce benzer konuları açtım fakat tam yanıt bulamadım bundan dolayı daha iyi cevaplar alabileceğimi düşünerekten yeni konu açma gereği duydum.

Sistem özellikleri:
  • Intel Core i5 1135G7 11th gen işlemci.
  • NVIDIA GeForce MX330 2 GB GDDR5 64 Bit GPU.
  • 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Samsung RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • ASUS X515ep.
Windows 11'de RAM kullanımından sorun yaşayabilirsiniz. 8 RAM ile Windows 10'da kalmanızı öneririm şu anlık. 1 ay sonra 11'e geçersiniz.

Hocam Ghost Spectre gibi bilinen sürümler güvenli çok kullandım AME Wizard ile kurulduktan sonra da debloat edilebilir.
Hocam önermeyin yine de.

Oyun anlamında ve performans gerektiren işlemlerde sıkıntı yaşarsınız. Onun dışında normal bir günlük kullanıcı için yeterli bence.

Hocam Ghost Spectre gibi bilinen sürümler güvenli çok kullandım AME Wizard ile kurulduktan sonra da debloat edilebilir.
normal stok kullanmak istiyorum sağolun öneriniz için, bilgilerimi riske atmak pek istemem açıkçası.

RAM'i 16 yapmaya çalışın. Veya Windows 10 kurun.
1 ay sonra 16 yapacağım hocam, Windows 10 desteği bitiyor diye 11 e geçmeyi düşünüyordum ondan bu konuyu açtım.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt