Rehber 8 GB VRAM yeterli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 142
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    vram
Kardeşim ben bunlara aykırı bir şey demiyorum, paşa gönüllerine göre bellek yollarıyla da oynayabiliyorlar kapasiteyle de diyorum. Paşa gönlüne göre Bit'i arttırıp kapasiteyi de arttırabiliyor, bit'i azaltıp kapasiteyi de arttırabiliyor. Donanım kısıtlaması dediğin şey yok, adam kararını veriyor, 8 yapacağım diyor, donanımı ona göre tasarlıyor. Bugün laptop 5070 PCB'sine şak diye RAM takılmaz, onu ben de biliyorum. Dediğim şey bu "kısıtlamayı" yapan NVIDIA'nın kendisi, kendi kararı. Kısıtlama bir ilüzyon sadece.

Attığım örnekler de bu yüzden. İstediği gibi tasarlıyor, istediği gibi konfigüre ediyor. Olay bu. Teknik engel yok, politik engel var. Sen mühendise 16GB 5070 yap de kralını tasarlar da üretir de adam. 14 sayfadır bunu anlatmaya çalışıyorum ısrarla donanım kısıtına çekiyorsunuz. O kısıtı yapan da aşan da NVIDIA'nın kendisi diyorum size.

Çünkü insanlar artık 2K'ya geçiyor ve 2K için gerçekten 8 GB yetmez. 2K'ya geçen insanlar da 5070-5060 Ti 16 GB'ya da 9070 XT/9060 XT 16 GB alıyorlar. 1080p ve maddi durumu yetmeyenler için B580 ya da 2. el 8 GB üstü kartlara odaklanacaklar. RAM krizi öncesi zaten 5060 önermezdim çünkü aynı paraya 16 GB 9060 XT vardı. Ama kriz var, aralarındaki makas çok açık. 12 GB lazım diyoruz ama birisi hem NVIDIA istiyorum hem bütçem kısıtlı dediği zaman 5060'dan başka bir şey öneremezsin ki.

AMD'nin düz 5060 için 9060, 5050 için ise 9050 XT çıkarması lazımdı ama bü sefer NVIDIA'ya rakip olur. Rakipten çok rakipçilik takılıyorlar ama onların da içinde neler dönüyor bilmiyoruz. Belki cidden 9060-9050 XT ayrı satılamayacak kadar kötü ya da piyasada değer göremeyecek gpulardır. Intel'den B750 bekliyorduk ama o da kriz yüzünden iptal etti.

Evet biliyorum temelde en az 60 FPS almak gerekiyor ki FG düzgün çalışsın ama benim demek istediğim bu değil. En az 60 fps alıp da Vram olarak sınırda dolaştığın oyunlarda FG'yi aktif ettiğinde FPS'in yükselip akıcılığın artmasını beklerken 60'ın da altına düşüyor çünkü Vram'e ihtiyaç duyuyor ve 8GB bunu karşılayamıyor.

Bunu Indiana Jones'da yaşadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…