Rehber 8 GB VRAM yeterli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 352
  • Etiketler Etiketler
    vram
Kendi kullanim senaryolarinizda elinizdeki VRAM'in yetiyor olmasi genele vuruldugunda kullanilabilir oldugu sonucuna ulasmiyor. Siz memnun olabilirsiniz ve ihtiyaciniz yoktur ama overall usage dedigimizde 8 GB VRAM patliyor. Hatta bu patlak 2024'ten beri var ama o zaman 5-10 oyun icin gecerli oldugu icin siritmiyordu.

Altındaki karta güvenip her şeyi fullersen tabii patlar, her şeyin bir adabı vardır. Bir de VRAM VRAM diyip neden orta segment kart alıyorsun ki? 8GB VRAM'li kartlar, günümüzün orta segment kartlarıdır, bu kartlarla 2K Ultra ayarlarda akıcı deneyim almayı beklemek ne kadar sağlıklı?

Ben de 4050 6 GB VRAM var, yetiyor. Her oyunu öyle en yüksek ayarda oynayayım, takıntım yok. Orta ayarda her oyunu oynayabiliyorum.

Ben kendim 3070 ile Resident Evil 8'de her şeyi ultraya çektim, bir baktım VRAM uyarısı verdi. Ki o grafikleri kaldırıyordu da. VRAM yetmediğinden geri düşürmek zorunda kaldım. 1080P kullanıyorum. İllaki 2K olmasına gerek yok yani.

1080p için 10GB, 2K için 16 GB ve 4K için 20GB ve üstünün standart olduğunu düşünüyorum günümüzde.

Kaldırmıyormuş işte adam o kartı ultrada oyna diye üretseydi, zaten daha fazla VRAM koyardı, koymadığına göre?

Hem 8GB VRAM'li kart almak hem de 1440P Ultra'da oynamak. Ben de 1.0 Polo almak ve 0-100ü 4sn'de yapmak istiyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Segmentasyon bu yüzden var. Napsınlar Düşük-Orta segment kartlar üretilmesin mi

5070 alıyorum, 8GB veriyor. Videoyu izlersen kartın her şeyi fulleyecek gücü olduğunu görürsün.
Öyle bir dünya yok maalesef.
Öyle bir dünya olur, AMD doğru düzgün rekabet edebildiği zaman. Intel de 4 çekirdek i7 satıyordu, Ryzen'lar çıkana kadar

Trilyon dolarlık şirketleri savunmayın. İsteseler yapabiliyorlar ve bunu masaüstü tarafında gösteriyorlar. 3060'ı 12GB yaparken videodaki şahsın anlattığı zırvalar olmadı. 16GB 4060 Ti yapılırken olmadı. Masaüstü 5070 12GB yapılırken olmadı. 5060 Ti 16GB yapılırken olmadı.

Hem 8GB VRAM'li kart almak hem de 1440P Ultra'da oynamak. Ben de 1.0 Polo almak ve 0-100ü 4sn'de yapmak istiyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Segmentasyon bu yüzden var. Napsınlar Düşük-Orta segment kartlar üretilmesin mi
Problemi hala anlamıyorsunuz. Sorun segmentasyonun tutarsız olması. 5070 alıyorsun, çipin gücü 1440p ultra oynatmaya yetiyor ama depolayacak yeri olmadığı için çakılıyor.

O kartla uyarıyı görmezden gelip minimum 100 FPS'le oynuyor idin. 2021 çıkışlı oyun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…