8000 Hz fareler gerekli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 525
  • Etiketler Etiketler
    mouse
Selam, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

e-Sporcu falan değilseniz hiç gerek yok. Ama e-Sporcu bile olsa abartı olduğunu düşünüyorum daha ona gelene kadar PC gecikmesi var ağ gecikmesi var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazarlama stratejisi hocam. Bir numarası olsa en başta profesyonel CS2 oyuncularının hepsi 8kHz mouse kullanırdı. Örneğin Xantares bile 1000Hz kablolu Zowie marka faresini kullanıyor yıllardır. Bana göre mouse konusunda en önemli şey ele oturması, rahat kullanılmasıdır.

Hayır gereksiz. Bir sürü sebebi var.
Yüksek yineleme yaptığı için PC'nin performansından yiyor.
Bunu bir köşeye atarsak averaj kullanıcının işine yaramaktansa köstek olur.
Aim alırken farenin titretişini bile alma ihtimali var. Eğer hareketlerin aşırı tutarlıysa o zaman tepkisellik konusunda işine yarar, ki bu seviyeye çıktıysan e-Spor etkinliklerinde görülme ihtimalin var. Kasıtlı olarak 1000 Hz altına inenleri gördüm. Maksat hatalı hareketleri tölere etmek.

1ms'ten daha düşük input laga sahip cihazınız yoksa, bence gereksiz. Ki olacağını da sanmıyorum.

Çok gereksiz. Benim farede desteği var fakat çok FPS düşürüyor diye 2000 Hz üstüne çıkartmıyorum.

Denildiği gibi pazarlama stratejisi. 8 kHz kullanınca daha iyi oynamıyorsunuz. 2 kHz gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…