Bence 9800X3D gereksiz olur sistemi kullanacak kişinin yaşı küçükmüş ve uzun yıllar kullanacağından daha kaliteli bileşenli bir sistem alması daha doğru olur diye düşünüyorum.
İşlemciyi 9700X.
Anakartı ASUS TUF B650-E
SSD'yi G3.
Sıvı soğutucuyu Lian Li galahad 2 360mm.
Kasayı Vento 850W yapınca toplamda 77k oluyor. Bu bileşenler onu çok uzun süre götürür.
Bu aralar hazır sistemlere pek hakim değilim benden daha iyi öneriler gelebilir.
Çok da küçük değilmiş
Eğer bu arkadaş ağırlıklı olarak rekabetçi tarzında oyunlar oynuyorsa X3Dli bir işlemci tercihi daha doğru olur (7800X3D -- 9800X3D)
Çok rekabetçi oynamayacak ise attığım sisteme bakılabilir.
Çok da küçük değilmiş
Eğer bu arkadaş ağırlıklı olarak rekabetçi tarzında oyunlar oynuyorsa X3dli bir işlemci tercihi daha doğru olur (7800X3D -- 9800X3D)
Çok rekabetçi oynamayacak ise attığım sisteme bakılabilir.
Bu sistemi alabilirsiniz. Bütçenizden aşağıda kalıyor zaten. Artan parayı istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Mesela sistemde kullanırsak;
RAM 64GB bile yapılabilir kalan bütçeyle. Veya anakart değiştirilebilir ancak seçtiğim üzerine olan anakartlar bana pahalı geldi açıkçası.
360mm sıvı soğutucu ekledim de bence ona bile gerek yok.
7800X3D ile arada 2.400TL fark olmasaydı onu koyardım aslında.
RAM 64 GB bile yapılabilir kalan bütçeyle. Veya anakart değiştirilebilir ancak seçtiğim üzerine olan anakartlar bana pahalı geldi açıkçası.
Fena değil. Ancak özelleştirmeler absürt derecede pahalı. Gravix-5a sistemde 240mm sıvı soğutma seçilip anakarta yatırım yapılabilir. Az bi şey daha zorlanıp 64GB RAM bile yapılır.
RAM 64 GB bile yapılabilir kalan bütçeyle. Veya anakart değiştirilebilir ancak seçtiğim üzerine olan anakartlar bana pahalı geldi açıkçası.