85.000 TL bütçe ile 7800X3D & RTX 5070 Ti sistem alınır mı?

Bütçe
85.000 TL

LookNegative

Çalışkan
Selam arkadaşlar, ben başlıkta bahsettiğim gibi bir sistem toplamak istiyorum; fakat aklım oldukça karışmış durumda. Başlıktaki parçalar dışında henüz bir şeye karar verebilmiş değilim. Örneğin kimisi B850 anakart yeterli diyor kimisi X870 öneriyor. İlk başta yetmiş bin TL fazlasıyla yeterli gelirken şu an seksen altı bin TL olmuş durumda. Benim sizden ricam bana sadece kasa olarak seksen seksen beş bin TL maksimum olacak şekilde optimum bir sistem önerebilir misiniz?

Belirtmeyi unutmuşum. İşlemci 9800X3D olabilir. İstediğim sistemin verimli şekilde ve sorunsuz çalışması bu kadar para verip herhangi bir şekilde bir konuda ufak bir sıkıntı dahi yaşamak istemiyorum.

Sadece oyun için alıyorum.

Son düzenleme:
Amaç sadece oyun ise işlemci ve ekran kartına abanmak uygun düşmekle beraber bu kadar yukarıya çıkınca diğer bileşenlerinde adam akıllı olmasını tavsiye edeceğim. Oyun için bile olsa bu şekil düşünüyorum.

Hangi tür oyunları oynayacaksınız? 9800X3D, 5070 Ti 88K'ya falan çıkıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS ve hikayeli oyunlar.

Full HD 360 Hz bir monitör ile 2k 144 Hz bir monitör düşünüyorum.
Bütçeyi aşmak istemiyorsanız 7800X3D ve RTX 4070 Ti, 360 Hz monitöre CS için yeterli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeyi aşmak istemiyorsanız 7800X3D ve 5070 Ti 360Hz monitöre yeterli olur CS için.

Ben de öyle düşünüyorum fakat kasa parçalarına bir türlü karar veremiyorum 85k ya monitör dahil değil sadece kasa için ayırdım.

O bütçeye 7800X3D 5080 sistem toplanabilir.

Arkadaşlar benim sorunum parçalara karar verememek. Yardım isteme sebebim bu fiyata nasıl verimli bir sistem kuracağımı, hangi parçaları tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum.

Arkadaşlar benim sorunum parçalara karar verememek. Yardım isteme sebebim bu fiyata nasıl verimli bir sistem kuracağımı, hangi parçaları tercih etmem gerektiğine karar veremiyorum.
Parçalar konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Önermiştim başka konuda, şu an 87.500 sanırım bu sistem.

@HonesX

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…